Webinar | Mensgericht leiderschap

Webinar | Mensgericht leiderschap

Aan de slag met mensgericht leidinggeven

mensgericht leiderschap

Mensen presteren beter en voelen zich fijner als ze ‘gezien’ worden. Waarom eigenlijk? In dit webinar leggen we uit welke neuropsychologische mechanismen hierbij een rol spelen en inspireren we jou om er in je organisatie mee aan de slag te gaan.

Mensen verschillen, maar ieders brein werkt volgens dezelfde mechanismen. Als je de kennis over die mechanismen gebruikt als leidinggevende, kun je al die verschillende mensen motiveren, in hun kracht zetten en nog beter en effectiever laten samenwerken en presteren. Dat is neuroleiderschap.

Wat is neuroleiderschap?

Bij neuroleiderschap gebruiken we neurowetenschappelijke kennis voor persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling. Als je weet en gebruikt hoe jouw brein en dat van alle andere mensen werkt, ben je vitaler en effectiever. Je bereikt veel meer, zelf, maar ook bij anderen.

Neuroleiderschap is geen slimme truck of nieuw managementgeloof. Het is gewoon gebruik maken van onze kennis van de werking van het brein, de bron van al ons gedrag. Als je daarmee werkt, word je een betere leider. Zowel voor jezelf als voor anderen. De menselijke maat krijgt een grotere rol. Medewerkers zullen zich meer gezien en gehoord voelen en hun eigen kracht beter gaan gebruiken.

In dit webinar leer je:

  • hoe het brein werkt en wat dat betekent voor je werk;
  • waarom het belangrijk is dat mensen zelf regie hebben;
  • waar weerstand vandaan komt en wat je kunt doen om dit te te voorkomen;
  • hoe je de menselijke maat terugbrengt in jouw werkveld.

Tijdsduur

1-1,5 uur

Gepresenteerd door Joost Vonk

Joost Vonk is een zeer ervaren opleider, trainer en coach. In zijn praktische aanpak staat eigenaarschap centraal. Hij combineert een liefdevol oog voor de mogelijkheden van mensen met een fijne neus voor wat bij welke groep op welk moment werkt. In de afgelopen jaren begeleidde hij mensen van 8 tot 88 jaar: van ambtenaren tot ondernemers; van basisschoolleerlingen tot burgemeesters; van docenten tot directeuren en van belastingadviseurs tot beleidsmedewerkers.

Zijn motto: mensgericht leiderschap is leiderschap voor iedereen.

Wil jij dit webinar In-company laten geven?
Bel Joost op: 0618500270 of mail hem op joostvonk@valkleadership.nl