Gratis Webinar | Hoe zorg je dat je van je hoofd naar je hart gaat?

Je bent vaak te rationeel, en je zou eigenlijk anders willen

Herken je dit? Je hebt een voorgevoel, een bepaalde intuïtie. Je negeert dit gevoel; je besluit te vertrouwen op je verstand maar achteraf bleek je gevoel toch juist te zijn. Je rationele verstand had het gewonnen van je gevoel, je intuïtie.

Het brein en het hart

Rationaliseren zal uiteindelijk zorgen voor een vertroebeling in je waarneming. Deze vertroebeling ontstaat door veel emoties en gedachten in je brein. Het linker deel van prefrontale cortex heeft hierdoor de overhand gekregen. Hierdoor hoor je niet wat je hart je zegt. Het geluid van je ratio is veel luider!

Gevoel versus ratio

Helaas vertrouwen we onze ratio meer dan ons hart. Voor je persoonlijke ontwikkeling is het een noodzaak om naar je hart te luisteren. Het hart bevat veel wijsheid. En door je brein te trainen, kom je dichter bij je hart.

Gratis Webinar | Hoe zorg je dat je van je hoofd naar je hart gaat?

In dit webinar zal Guido de Valk, arts en leraar in de Brain&Mind Aanpak® uitleggen hoe jij door je brein te trainen veel meer je hart zult ervaren en kan leren luisteren naar je hart. Daarnaast zal Guido in gaan hoe je beide zo goed mogelijk kunt gebruiken: je hebt je hart en je ratio in goede synergie nodig.

Datum:

Donderdag 10 november van 16.00 tot 17.00

Voor wie?

Voor iedereen die werkt en ambitieus is en die het belangrijk vindt om op een gezonde manier de eigen carrière te ontwikkelen.

Gepresenteerd door Guido de Valk

Van jongs af aan is Guido de Valk gepassioneerd in het verminderen van het menselijk lijden en problemen door persoonlijke ontwikkeling. Vandaar dat hij zich als arts verdiepte in het toepassen van (neuro)wetenschappelijke inzichten. Echter hij kwam er al snel achter dat het lijden ook spiritueel benaderd moest worden.

Hij bestudeerde de Oosterse spiritualiteit en ontdekte dat neurowetenschappen en Oosterse spiritualiteit elkaar bijzonder aanvullen. Vanuit deze twee disciplines ontwikkelde hij vervolgens de Brain&Mind aanpak® die de mindset terugbrengt naar het mens-zijn. Hij schreef diverse boeken over dit onderwerp en is de oprichter van Valk Leadership.

Zijn credo: ‘Wees bewust wat je aandacht geeft, want wat je aandacht geeft groeit.’

Deel dit bericht