Gratis Webinar | Hoe kun je neurowetenschappen toepassen in spiritualiteit?

Neurowetenschappen helpt je op het pad naar spiritaliteit

Donderdag 15 september 2022 van 16.00 tot 16.45

Veel mensen zoeken naar zingeving en spiritualiteit. Bij neurowetenschappen, de wetenschap die brein en zenuwstelsel onderzoekt, denk je niet gemakkelijk aan spiritualiteit. Toch zit er veel meer gelijkenis tussen spiritualiteit en neurowetenschappen. Neurowetenschappen biedt zeer praktische instrumenten om meer met spiritualiteit bezig te zijn. Daarnaast zijn een aantal spirituele begrippen goed te verklaren.

Zingeving is iets persoonlijks

spirituele ontwikkeling

Spiritualiteit is iets zeer persoonlijks. Het is de eigen ervaring naar zingeving. Het pad naar jouw spiritualiteit heeft een aantal ontwikkelpaden die min of meer voor iedereen gelijk zijn, zoals je aandacht naar binnen richten. Jij zult veel houvast ervaren als jij inzicht krijgt in deze ontwikkelpaden. In de Brain&Mind aanpak® zijn deze ontwikkelpaden naar zingeving en spiritualiteit op basis van neurowetenschappen verwerkt.

Brain&Mind aanpak®

De Brain&Mind aanpak is een wetenschappelijke aanpak die zorgt dat het menselijk potentieel ten alle tijd beter ingezet wordt. Het is een aanpak die leert om minder geleid te worden door je brein. Je leert je brein te managen.

Gratis webinar | Hoe kun je neurowetenschappen toepassen in spiritualiteit?

In dit webinar zal Guido de Valk je inzichten geven hoe de Brain&Mind aanpak® je kan helpen om stappen te zetten op je spirituele pad. Je krijgt inzichten hoe je neurowetenschap kunt inzetten. Tevens zal Guido een aantal bekende begrippen uit de spiritualiteit uitleggen zoals balans hoofd-hart en bewustzijn. Zoals altijd zal Guido zorgen voor een praktische vertaling zodat jij er gelijk iets mee kunt doen.

Datum:

Donderdag 15 september 2022 van 16.00 tot 16.45 uur

Voor wie?

Voor iedereen die werkt en het verschil wil maken en het belangrijk vindt om zichzelf te ontwikkelen.

Gepresenteerd door:

Guido de Valk
Van jongs af aan is Guido de Valk gepassioneerd in het verminderen van het menselijk lijden en problemen door persoonlijke ontwikkeling. Vandaar dat hij zich als arts verdiepte in het toepassen van (neuro)wetenschappelijke inzichten. Echter hij kwam er al snel achter dat het lijden ook spiritueel benaderd moest worden.

Hij bestudeerde de Oosterse spiritualiteit en ontdekte dat neurowetenschappen en Oosterse spiritualiteit elkaar bijzonder aanvullen. Vanuit deze twee disciplines ontwikkelde hij vervolgens de Brain&Mind aanpak® die de mindset terugbrengt naar het mens-zijn. Hij schreef diverse boeken over dit onderwerp en is de oprichter van Valk Leadership.

Zijn credo: ‘Wees bewust wat je aandacht geeft, want wat je aandacht geeft groeit. ’

Deel dit bericht