Wat is de Brain&Mind aanpak®?

De Brain&Mind aanpak® is de basis voor bewust leiderschap.

De problemen die jij in je leven ervaart worden veroorzaakt door hoe het brein met deze problemen omgaat. Je voelt je machteloos of onbekwaam. Dit gevoel belemmert je ambities en dromen. Met de op wetenschap gebaseerde Brain&Mind aanpak ga je wezenlijk anders met situaties om, waardoor jij je focus op je doelen en impact versterkt.

Brain-Mind aanpak

Waar komt de aanpak vandaan?

Guido de Valk, arts, heeft aan het fundament gestaan bij de ontwikkeling van deze aanpak. Van jongs af was hij gefascineerd met hoe je makkelijker om kunt gaan met alle uitdagingen en problemen van het leven. Hij snapte goed dat problemen bij het leven horen, en dat het ei van Columbus lag in het leren ermee omgaan en met ingewikkelde situaties. Vanuit deze fascinatie komt de Brain&Mind aanpak voort.

De aanpak is deels gebaseerd op Guido’s enorme interesse om de eigen geest te kunnen begrijpen en een ander deel van zijn inspiratie komt voort uit een fascinatie in het toepassen van wetenschappelijke kennis van het brein en bewustzijn.
Wil je meer over Guido lezen, dan kun je hier klikken.

De Brain&Mind aanpak is een aanpak

 1. Waarmee je Grip op je gedrag krijgt;
 2. Die op neurowetenschap is gebaseerd;
 3. Die zeer effectief is;
 4. Die voor iedereen werkt;
 5. Die zich richt op duurzame verandering in gedrag;
 6. Die eenvoudig is toe te passen, maak je je makkelijk eigen;
 7. Die praktisch is;
 8. Die dagelijkse problemen veel minder zwaar maken.

Waarom is de Brain&Mind aanpak zo effectief?

Iedereen heeft een brein en bij iedereen werkt het brein qua basis op een zelfde manier. Vergelijkbaar met het hart: bij iedereen werkt het hart op een zelfde manier. Zo ook het brein. Het brein is het coordinatie-centrum van ons gedrag, onze acties en onze ontwikkeling. De Brain&Mind aanpak focust en werkt vanuit de bron van al ons gedrag, het brein, onze hersenen.

Effecten

 • De Brain&Mind aanpak zorgt dat de mens zelf aan het stuur staat in plaats van geleid te worden door zijn of haar gewoontes.
 • Door de Brain&Mind aanpak krijgt men grip op gedrag, acties en gedragsontwikkeling. Men ontwikkelt duurzaam ander gedrag.
 • Met deze aanpak ga je echt het verschil maken. Of het nu gaat om productiviteit, management, teamontwikkeling of communicatie, grip op gedrag zorgt ervoor dat je iets op een andere manier gaat doen en meer bereikt. Je kunt denken aan grip krijgen
   1. op de waan van de dag,
   2. op medewerkers die daardoor wel doen wat je wilt,
   3. op teams die goed samenwerken, of
   4. op je communicatie.

De aanpak zorgt voor een bewustlevend mens die in staat is om zich continue te verbeteren en daardoor niet geleid wordt door de dagelijkse problemen en uitdagingen maar daar zelf goed weet mee om te gaan.