Wat is de Brain&Mind aanpak®?

Met de Brain&Mind aanpak® zet je het menselijk potentieel beter in.

De problemen en uitdagingen die jij in je leven ervaart worden in feite veroorzaakt door hoe jouw onbewuste brein met deze problemen en uitdagingen omgaan. Je kunt je hierdoor machteloos of onbekwaam voelen.

Met de op wetenschap gebaseerde Brain&Mind aanpak ga je duurzaam persoonlijk leiderschap en meer effectiviteit ontwikkelen die zorgen dat jij wezenlijk anders met situaties omgaat. Waardoor jij je focus op je doelen en impact versterkt. Jij bent in control in plaats van je onbewuste brein.

 

Waar komt de aanpak vandaan?

Guido de Valk, arts, heeft aan het fundament gestaan bij de ontwikkeling van deze aanpak. Van jongs af was hij gefascineerd met hoe je makkelijker om kunt gaan met alle uitdagingen en problemen van het leven. Hij snapte goed dat problemen bij het leven horen, en dat het ei van Columbus lag in het leren ermee omgaan en met ingewikkelde situaties. Vanuit deze fascinatie komt de Brain&Mind aanpak voort. De aanpak is deels gebaseerd op Guido’s enorme interesse om de eigen geest te kunnen begrijpen door uitgebreide studie en beoefening van Oosterse spiritualiteit en een ander deel van zijn inspiratie komt voort uit een fascinatie in het toepassen van neurowetenschappelijke kennis van het brein en bewustzijn. Lees meer over Guido.

 

De Brain&Mind aanpak is een aanpak

 

 1. Die zorgt dat je effectieve gewoontes eigen maakt;
 2. Die op neurowetenschap is gebaseerd;
 3. Die zeer effectief is;
 4. Die voor iedereen werkt;
 5. Die zich richt op duurzame verandering in gedrag;
 6. Die eenvoudig is toe te passen, maak je je makkelijk eigen;
 7. Die praktisch is;
 8. Die dagelijkse problemen veel minder zwaar maken.

Waarom is de Brain&Mind aanpak zo effectief?

Iedereen heeft een brein en bij iedereen werkt het brein qua basis op een zelfde manier. Vergelijkbaar met het hart: bij iedereen werkt het hart op een zelfde manier. Zo ook het brein. Het brein is het coordinatie-centrum van ons gedrag, onze acties en onze ontwikkeling. De Brain&Mind aanpak focust en werkt vanuit de bron van al ons gedrag, het brein, onze hersenen.

Effecten

 • De Brain&Mind aanpak zorgt dat de mens zelf aan het stuur staat in plaats van geleid te worden door zijn of haar gewoontes.
 • Door de Brain&Mind aanpak krijgt men grip op gedrag, acties en gedragsontwikkeling. Men ontwikkelt duurzaam ander gedrag.
 • Met deze aanpak ga je het menselijk potentieel optimaal inzetten. Of het nu gaat om productiviteit, management, teamontwikkeling of communicatie, grip op gedrag zorgt ervoor dat je iets op een andere manier gaat doen en meer bereikt. Je kunt denken aan optimaler omgaan
   1. met de waan van de dag,
   2. met medewerkers die daardoor wel doen wat je wilt,
   3. met teams die goed gaan samenwerken, of
   4. met je communicatie.

Brain&Mind practitioner

De aanpak zorgt voor een bewustlevend mens die in staat is om zich continue te verbeteren en daardoor niet geleid wordt door de dagelijkse problemen en uitdagingen maar daar zelf goed weet mee om te gaan.

Deel dit bericht