Wat is de Brain&Mind aanpak®?

De Brain&Mind aanpak® is een NIEUWE manier om diepgaande ontwikkeling te realiseren

De problemen en uitdagingen die men in het leven ervaart worden in feite veroorzaakt doordat we een onbewust levend mens zijn geworden. Deze reactieve mens is ontstaan omdat het onbewuste en rationele (linker) brein de baas is geworden. Het onbewuste brein is de baas in plaats van je bewuste authentieke-zelf. Men leeft dan niet het leven dat men had willen of kunnen leven.

Met de op wetenschap gebaseerde Brain&Mind aanpak® leert men het eigen brein te managen, zodat men zelf weer aan het roer staat en je bezieling alle ruimte krijgt. Je leert diepgaand ander gedrag en gewoontes eigen te maken en je groeit in je bewustzijn. Dit resulteert in duurzaam persoonlijk leiderschap en meer effectiviteit. Het versterkt de focus op doelen, bezieling en impact.

De authentieke-zelf komt meer en meer in control in plaats van het onbewuste, rationele brein.

Waar komt de Brain&Mind aanpak® vandaan?

Guido de Valk, arts, heeft de Brain&Mind aanpak ontwikkeld. Van jongs af was hij gefascineerd hoe je als mens (beginnend bij hemzelf) je persoonlijk diepgaand kunt ontwikkelen. Zodat je beter om kunt gaan met alle uitdagingen en problemen van het leven en een meer gebalanceerd en menselijk leven kunt leiden.
Hij concludeerde dat als je met meer bewustzijn leeft en werkt, je persoonlijke ontwikkeling/transformatie veel makkelijker en effectiever gaat.
Vervolgens kwam de fase van het ontwikkelen van eenvoudige praktisch toepasbare methodes die het bewustzijn in combinatie met transformatie in het dagelijks leven doen verhogen. Hij heeft deze methodes gevonden in de neurowetenschappen en de Oosterse filosofie. Vervolgens heeft hij deze richtingen met elkaar verbonden. Vanuit deze verbinding is de Brain&Mind aanpak® ontstaan. Lees meer over Guido.

De Brain&Mind aanpak is een aanpak

 1. Die zorgt dat men met zich diepgaand ontwikkeld;
 2. Die zorgt dat je eenvoudig gewoontes en gedrag kunt veranderen;
 3. Die zorgt dat men meer naar het hart luistert;
 4. Die zorgt voor begrip voor anderen;
 5. Dit zorgt dat men beter weet hoe je anderen meekrijgt;
 6. Die voor iedereen werkt;
 7. Die zicht richt op het managen van het brein door het bewustzijn;
 8. Die eenvoudig is toe te passen, en die men makkelijk eigen maakt;
 9. Die praktisch is;
 10. Die de dagelijkse problemen minder zwaar maken.

Waarom is de Brain&Mind aanpak zo effectief?

De Brain&Mind aanpak is gebaseerd op wetenschap van het brein en van het bewustzijn. Vanuit de wetenschap weten we dat het brein bij iedereen qua basis op dezelfde manier werkt. Vergelijkbaar met het hart: bij iedereen werkt het hart op een zelfde manier.

De Brain&Mind aanpak traint de bron van al ons gedrag, het brein, onze hersenen.

Effecten

 • De Brain&Mind aanpak zorgt dat men zelf aan het stuur staat in plaats van geleid te worden door gewoontes, emoties of ratio/overtuigingen;
 • Door de Brain&Mind aanpak krijgt men meer grip op gedrag, acties en gedragsontwikkeling van jezelf en van anderen;
 • Door de Brain&Mind aanpak ontwikkelt men diepgaand ander gedrag;
 • Door de Brain&Mind aanpak leef je meer bezield;
 • Met deze aanpak gaat men het menselijk potentieel optimaal inzetten. Of het nu gaat om productiviteit, management, teamontwikkeling of communicatie, Brain&Mind aanpak zorgt voor wezenlijke transformatie en meer bereikt. Brain&Mind practitioner

Voor wie?

De Brain&Mind aanpak® is geschikt voor je eigen ontwikkeling en ook zeer goed toepasbaar in je werk als manager, hulpverlener, trainer, coach of leraar.

Gratis proefles

Wil jij de Brain&Mind aanpak eerst ervaren? Meld je dan aan voor een gratis proefles via onderstaande link


De aanpak zorgt voor een bewustlevend mens die in staat is om zich continue te verbeteren en daardoor niet geleid wordt door de dagelijkse problemen en uitdagingen maar daar zelf goed weet mee om te gaan.

Deel dit bericht