Blog

Terug naar Blog

Vergroot je mentale kracht: training brain&mind practitioner

5/5 - (2 stemmen)

In juli 2020 hebben we uitgebreid geschreven over onze nieuwe training: training brain&mind practitioner. We waren toen erg trots en dankbaar dat we met deze training konden beginnen. Inmiddels heeft de eerste groep deze training afgerond. Ondanks corona hebben we deze training kunnen geven! En de trainers: Guido en Joost, zijn erg blij met het resultaat. Maar wat nog veel belangrijker is, de deelnemers waren erg blij en tevreden.

Deze training past goed in deze tijd

In deze crisistijd, is zelfzorg echt belangrijk: fysieke maar ook mentale zelfzorg. Kennis van de werking van het brein en mind kan je mentale vitaliteit snel vergroten! Dat is eigenlijk wel logisch. De coronacrisis put het brein uit, als je niet goed voor je brein zorgt. Een vitaal brein is een voorwaarde voor mentale vitaliteit. De brain&mind aanpakt zorgt voor een fit brein.

Waar gaat het over in de training brain&mind practitioner?

Eenvoudig gezegd: we hebben een brein en we hebben een mind. Het brein zien we in deze training als het fysieke orgaan. De mind zien we als een op zichzelf bestaand bewustzijn. Door meer vanuit je bewustzijn te leren handelen, ben jij veel meer de baas in plaats van je automatische respons van het brein. In deze training leer je je eigen brein te managen, in plaats van automatisch te reageren.

Wat is je automatische respons van het brein?

Je automatische respons van het brein is vooral geconditioneerd gedreven. Dit betekent dat je je automatische piloot gebruikt, je reageert eigenlijk altijd op een vaste manier. Naast deze conditionering word je ook door je emoties geleid. Jouw brein speelt een cruciale rol in je laten leiden door deze emoties. Denk maar eens aan de frustratie die velen van ons voelen door de coronamaatregelen. Tot slot zal het brein je automatisch behoeden voor gevaar en onveiligheid. Helaas wordt door het brein zaken als onveilig gezien, die eigenlijk niet onveilig zijn.

Bewustzijn vergroten

In de training brain&mind practitioner verhoog jij je bewustzijn. Hoe bewuster je bent van je automatische respons des te meer mogelijkheden er zijn om je anders te gedragen. En, vanwege de neuroplasticiteit van het brein, kan je duurzaam gedrag eigen maken dat veel meer door bewustzijn wordt gestuurd en minder door automatisch, niet-effectief gedrag.

Reacties van deelnemers

Een veel gehoorde opmerking van deelnemers tijdens de training is dat door de training brain&mind practitioner persoonlijk leiderschap grijpbaar wordt. Je weet daadwerkelijk wat je je moet doen om jezelf te leiden. Je bent feitelijk veel minder een speelbal van de omgeving.

Wat ook door deze training ontstaat: je vergroot compassie voor een ander. Je kan je namelijk verplaatsen in de ander, je kan bedenken dat die ander ook worstelingen meemaakt die voortkomen uit, hoe het brein werkt. Door deze training kan je de ander beter ondersteunen en is de onderlinge verbinding, automatisch heel krachtig.

Review van deelnemers

Marijke Knosse: Hoe mooi is het om bewust(er) te worden van je gedrag en de werking van je brein en dat je zo grip krijgt op je handelen. Het lijkt soms ingewikkeld, echter door de training heb ik praktische handvaten aangereikt gekregen om vaarwel te zeggen tegen ‘oud’ gedrag en te starten met ‘nieuwe’ gewoontes die beter aansluiten op mijn persoonlijke waardes.

De training is zeker een aanrader voor iedereen die niet meer geleefd wil worden en zelf de regie in handen wil nemen. In een liefdevolle en gezellige setting krijg je alle ruimte om te oefenen, te reflecteren en van elkaar te leren.

Het heeft mij enorm geholpen om bewuste keuzes te maken en innerlijke rust te vinden. Dit gun ik iedereen!

Patrick Oudijk: Een frisse, open, praktische en persoonlijke oriëntatie op hoe je zelf de werking van het eigen brein (intellectuele kapitaal)en die van de ander effectief kan beïnvloeden ten behoeve van wenselijk/noodzakelijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling…..Niet altijd makkelijk, maar wel altijd leuk, leerzaam en nuttig door het voelbare resultaat en de “ontspannen en tegelijkertijd doelgerichte” wijze van met elkaar leren en ontdekken…..

Tot slot

Binnenkort starten we weer met een nieuwe training brain&mind practitioner. Je kunt via deze link meer informatie over deze trainingen vinden. Wil je meer weten? Joost, Lydia of Guido maken graag een afspraak met je om er meer over te vertellen.


Slide

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Gratis Webinar

Authentiek zijn met behulp van het brein

Authentiek zijn met behulp van het brein

Authentiek zijn met behulp van het brein

Gratis Webinar

Deel dit bericht

Terug naar Blog