Blog van Guido de Valk

Terug naar Blog van Guido de Valk
Gepost door: guido

Vergroot je mentale kracht: programma voorkom burn-out

5/5 - (4 stemmen)

webinar ziekteverzuimBen jij oververmoeid? Kan jij je slecht concentreren? Ben jij bang dat jij mogelijk een burn-out hebt? Wacht niet te lang. Als je eenmaal een burn-out hebt, kan het lang duren voordat je terug bent naar de oude zelf. Ook hier geld, beter voorkomen dan genezen.

Met het programma Voorkom een burn-out leer jij je eigen brein te managen op een manier dat jij je eigen mentale veerkracht vergroot. Eigenlijk is het niet vergroten, het is vrij maken. Want iedereen heeft deze veerkracht in zich.

Het programma Voorkom een burn-out past goed in deze tijd

Als jij het te druk hebt, is zelfzorg echt belangrijk: fysieke maar ook mentale zelfzorg. Kennis van de werking van het brein en mind kan je mentale veerkracht snel vergroten! Dat is eigenlijk wel logisch. Werkdruk put het brein uit, als je niet goed voor je brein zorgt. Een vitaal brein is een voorwaarde voor mentale vitaliteit. Dit programma maakt gebruik van de unieke Brain&Mind aanpak®. De Brain&Mind aanpak® zorgt voor een fit brein.

Waar gaat het over in het programma Voorkom een burn-out?

Eenvoudig gezegd: we hebben een brein en we hebben een mind. Het brein zien we in dit programma als het fysieke orgaan. De mind zien we als een op zichzelf bestaand bewustzijn. Door meer vanuit je bewustzijn te leren handelen, ben jij veel meer de baas in plaats van je automatische respons van het brein. Door dit programma leer je je eigen brein te managen, in plaats van automatisch te reageren. Automatische reactie put je brein uit.

Wat is je automatische respons van het brein?

Je automatische respons van het brein is vooral geconditioneerd gedreven. Dit betekent dat je je automatische piloot gebruikt, je reageert eigenlijk altijd op een vaste manier. Naast deze conditionering word je ook door je emoties geleid. Jouw brein speelt een cruciale rol in je laten leiden door deze emoties. Denk maar eens aan de frustratie die je voelt als er weer niet rekening met je wordt gehouden. Veel bedrijven hebben momenteel geen veilige cultuur. Daarom zal het brein je automatisch behoeden voor gevaar en onveiligheid. Het brein staat altijd aan. Dit geeft je brein extra druk!

Bewustzijn vergroten

In het programma voorkom een burn-out verhoog jij je bewustzijn. Hoe bewuster je bent van je automatische respons des te meer mogelijkheden er zijn om je anders te gedragen. En, vanwege de neuroplasticiteit van het brein, kan je duurzaam gedrag eigen maken dat veel meer door bewustzijn wordt gestuurd en minder door automatisch, niet-effectief gedrag.

Reacties van deelnemers

Een veel gehoorde opmerking van deelnemers tijdens dit programma is dat ze hun eigen reactie begrijpen en daardoor beter weten hoe ze met de werkdruk omgaan. Deelnemers zetten zelf-zorg voorop! Men weet daadwerkelijk wat men moet doen om zichzelf te leiden en minder een speelbal zijn van de omgeving.

Tot slot

Het programma voorkom een burn-out is een individueel online progamma met exclusieve begeleiding door een gelicenseerd Brain&Mind trainer. Wil je meer informatie. Klik dan hier!

Deel dit bericht

Terug naar Blog van Guido de Valk