Training brain&mind practitioner start binnenkort!

Unieke training, brain&mind practitioner, gaat na de zomer van start!

Na de zomer gaat de UNIEKE training brain&mind practitioner van start. Daar ben ik, Guido de Valk echt blij mee. Het is voor mij echt bijzonder.

Al van jongs af aan wilde ik zingevend bezig zijn. Ik kwam er al vrij jong achter dat mijn betekenisgeving lag, in mensen helpen in het veranderen (van gedrag.) Ik wilde niet accepteren dat men niet kon veranderen. Status quo bestaat niet voor mij.

Jarenlang was ik bezeten om gedragsverandering echt te snappen en mezelf en anderen te ondersteunen in gedragsverandering. Nu snap ik gedragsverandering echt, het zit nu in mijn DNA en ik wil het proces graag met je delen.

Jarenlang was ik bezeten om gedragsverandering echt te snappen en mezelf en anderen te ondersteunen in gedragsverandering. Nu snap ik gedragsverandering echt, het zit nu in mijn DNA en ik wil het proces graag met je delen.

Ik begon als Huisarts

Ik ben mijn werkzame leven begonnen als huisarts. Gedragsverandering speelde -voor het eerst expliciet- in mijn relatie als huisarts naar de patiënt. Veel van de klachten die bij de huisarts (en ook de specialist) komen hebben een gedragscomponent. Niet alles viel en valt op te lossen met een pilletje. Veel klachten worden erger door ineffectief gedrag.

Hier is mijn zoektocht begonnen. Ik wilde ook gedrag van de patiënt veranderen. Dat ging in het begin moeizaam.

Waarom lukt het onvoldoende om de patiënt gedrag te laten veranderen? Het eigenaarschap was aan mij, de dokter, gegeven.

Inzicht 1. Gedragsverandering lukt onvoldoende omdat het eigenaarschap niet op de juiste plek ligt.

Toen werd ik Manager

Na de huisartsen periode ben ik een jaar of 10 manager geweest. In de relatie medewerkers-manager speelt gedragsverandering ook een grote rol. Ook hier gaat het om -Hoe zorg ik dat de mensen aan wie ik leiding geef doen wat goed en nodig is?- Hoe beïnvloed ik medewerkers?

De voorbeelden om mij heen gaven mij inzicht dat medewerkers wel doen wat er gevraagd wordt maar vooral omdat het een opdracht is. Ze volgen opdrachten. Het nadeel is dat als er een andere manager komt, ze afwachtend worden. Het is reactief gedrag, geen eigen gedrag. Ze worden gefaciliteerd om nauwelijks zelf te denken.

Inzicht 2. Duurzame gedragsverandering lukt onvoldoende omdat men te veel vertelt wat de ander moet doen.

Inzicht 3. Duurzame gedragsverandering lukt onvoldoende omdat men niet zorgt dat de ander zelf denkt.

Leiderschapscoaching was mijn volgende uitdaging

Na mijn managementbaan ben ik begonnen als leiderschapscoach. Ik had mij inmiddels behoorlijk geschoold in gedragsverandering. Ik coachte vooral managers en professionals in persoonlijk leiderschap. Ik heb 100den managers gecoacht.
Ook stond hier de vraag naar gedragsverandering centraal. De coachee heeft gedrag dat hij of zij wil veranderen.

Als leiderschapscoach werd ik me bewust van een ander belangrijk inzicht:

Inzicht 4. Duurzame gedragsverandering lukt onvoldoende omdat men veel te veel praat

En het gesprek dat je wel voert, dient over gedrag te gaan. Dit paste mooi bij mijn kennis over gedragsverandering op basis van kennis van de werking van het brein, waar ik mij toen in bekwaamd heb. Ik heb in die periode mijn Eerste boek over NeuroLeiderschap geschreven. Dit boek werd ook gelijk genomineerd tot beste managementboek. Neuroleiderschap ligt aan de basis van deze aanpak voor gedragsverandering die wel werkt!

Naast coach werd ik ook trainer

Vervolgens breidde ik uit en ging ook groepen managers, coaches en artsen trainen. Ook hier ging het om gedrag veranderen. Hoe zorg ik ervoor dat de klant echt die verandering krijgt waarom gevraagd is, maar dan in groepsverband?

In een groepstraining is er extra dynamiek die gedragsverandering belemmert. In een groep heb je niet één brein, wat al moeilijk genoeg is, maar je hebt een grote groep breinen. Al deze breinen gaan op overleven staan.

Inzicht 5. Gedragsverandering in groepen gaat moeilijk omdat er veel zeer veel breinen (lees =emoties) aanwezig zijn

Het meest cruciale inzicht

Langzaamaan kwam ik achter het geheim van gedragsverandering. Door veel te studeren, het geleerde om te zetten in oefeningen en deze oefeningen aan te bieden in onze bedrijfstrainingen en deze steeds verder te vervolmaken.

Gedragsverandering is een attitude, een leefwijze, een manier van kijken, een gewoonte. Veel mensen hebben zich deze attitude nooit eigen gemaakt.

Inzicht 6. Het meest cruciale inzicht. Gedragsverandering gaat moeilijk omdat artsen, therapeuten, coaches, leraren en managers gewoontes hebben ontwikkeld die voorkomen dat de ander gedrag verandert

Artsen, therapeuten, coaches, managers en leraren werken heel hard maar helaas vaak op een manier die voorkomt dat gedrag veranderd. Waardoor er veel minder bereikt wordt dan zou kunnen! Minder succes, minder geluk, minder resultaat, minder vrije tijd.

Brain&mind aanpak

Afgelopen 15 jaar hebben we de brain&mind aanpak ontwikkeld. Met deze aanpak MAAK VAN JE VAN GEDRAGSVERANDERING EEN GEWOONTE.

Brain&mind aanpak werkt krachtig omdat we de werking van het brein combineren met werking van mind oftewel bewustzijn.

We passen deze brain&mind aanpak toe bij zeer veel bedrijven in leiderschapsprogramma’s. Elke keer is het verbazingwekkend hoe effectief het is en met hoeveel plezier men aan de slag gaat met de gedragsverandering.

Vanaf het najaar 2020 start de training brain&mind practitioner

Ik ben daarom ook erg blij dat ik nu deze training brain&mind practitioner ook voor individuen aan kan bieden.

Ben jij een coach, trainer, manager, therapeut, leraar of arts? En wil jij het verschil maken? Wil jij van echt betekenis zijn, dan nodig ik je van harte uit om deze training te volgen.

Change the world, by changing behavior

Er is veel onderzoek gedaan naar wat voor echte veranderingen zorgt. Dat blijkt gedragsverandering te zijn. Change the world, change behavior. Denk maar aan Ghandi. Ander gedrag zorgt voor andere uitkomsten. Blijf je doen zoals je het altijd al deed, zal de uitkomst hetzelfde blijven. Ga je anders handelen, zal de uitkomst anders zijn.

Wat leer je door deze training?

De training gaat vooral zorgen dat gedragsverandering voor jou een gewoonte wordt. Jij gaat zelf je gedrag veranderen. Gedrag dat jij wilt veranderen. Want daar begint het mee. Met jou! Jij wordt het lichtend voorbeeld. Gedragsverandering wordt voor jou een gewoonte.

Daarnaast leer jij:

  1. Hoe je met kennis van de werking van het brein duurzaam gedrag kan veranderen.
  2. Hoe jij deze kennis praktisch toepast in je werk
  3. Hoe jij mensen makkelijk meekrijgt in hun verandering
  4. Hoe patiënten, klanten, medewerkers, leerlingen, studenten eigenaar worden
  5. Hoe jij zelf gedrag kunt veranderen
  6. Hoe jij gefocust blijft en minimaal wordt afgeleid
  7. Kennis van de werking van het brein
  8. Kennis van bewustzijn en hoe je dit kunt verhogen.

Tijdsduur en locatie

Vierdaagse training en locatie ergens in het midden van het land

Data

Optie 1:

Maandag en dinsdag 21-22 september ( van 9.30 uur tot 17.00 uur de volgende dag. Programma van de eerste dag is rond 1900 uur afgelopen)

Donderdag 29 oktober (van 9.30 uur tot 17.00 uur)

Donderdag 19 november (van 9.30 uur tot 17.00 uur)

Optie 2:

Maandag en dinsdag 9 en 10 november (van 9.30 uur tot 17.00 uur de volgende dag. Programma van de eerste dag is rond 1900 uur afgelopen)

Donderdag 10 december (van 9.30 tot 17.00 uur)

Donderdag 14 januari 2021 (van 9.30 tot 17.00 uur)

Investering

€2650 ex btw. Als jij je voor 1 augustus 2020 aangemeld, krijg je 10% korting.

Bovengenoemde kosten zijn exclusief eenmaal diner, eenmaal overnachtingskosten en eenmaal ontbijt. De investering is inclusief dagarrangement (koffie, thee en lunch), materiaalkosten en gebruik van de online leeromgeving.

Groepsgrootte

Groepen van 8 tot 12 mensen

Inschrijven of meer informatie nodig??

Meld je aan voor een kennismakingsgesprek met mij of schrijf je gelijk in.

[gravityform id=”30″ title=”false” description=”false” ajax=”false”]

Deel dit bericht