Training Brain&Mind Practitioner

De training Brain&Mind practitioner zorgt dat jij leert handelen vanuit je authentieke zelf

Herken je je in één van de onderstaande ervaringen? Dan is de training Brain&Mind practitioner zeer geschikt voor jou!

training brain&mind practitioner

 • Je wilt je hart en betekenisgeving meer een plek geven in je werk en leven;
 • Je werkt super hard echter je voelt dat er iets mist;
 • Je bent te reactief. Achteraf ben jij je bewust dat je eigenlijk anders had willen reageren;
 • Je wilt het verschil maken, en bent nog zoekende hoe je dit voor elkaar krijgt;
 • Je hebt de ervaring dat je vast zit in jezelf, een gevangene bent van jezelf;
 • Je wilt je mensen nog meer meekrijgen;
 • Je hebt een boodschap en missie en jij wilt die overdragen.

Herken je je in één van deze ervaringen? Dan ben jij mogelijk onvoldoende in lijn met je authentieke zelf.

De kern van de training Brain&Mind practitioner

De training Brain&Mind practitioner is ontwikkeld zodat jij een leven creëert dat in lijn is met je authentieke zelf, je ware potentie. Als je authentieke zelf aan het stuur is, ben je in staat om het leven te leiden dat bij jou past. Jij realiseert de voor jouw belangrijke doelen.

We worden over het algemeen vooral geleid door ons onbewuste brein met krachtige emoties en gewoontes. Dit onbewuste brein duwt je authentieke zelf weg. Jij wordt dan door je onbewuste brein geleid in plaats van dat je authentieke zelf je brein leidt. Jouw brein is de baas. Dit zie je door bijvoorbeeld:

 • Je stelt uit;
 • Je doet bepaald werk liever niet;
 • Je bent onzeker;
 • Je bent niet blij met je baan;
 • Je bent snel verstoord door mensen hun gedrag.

Er is dan onvoldoende coherentie tussen je handelen en de authentieke persoon die je bent. Je wordt geleefd. Je hebt onvoldoende grip op je eigen brein en dus eigen handelen.

Jij laat hierdoor jouw enorme potentieel liggen. Dit potentieel manifesteert zich als jij je onbewuste en reactieve brein leert managen. Als jij je authentieke zelf aan het roer zet.

Doelstelling training Brain&Mind practitioner

Door de training ‘Brain&Mind Practitioner’ ontwikkel je je authentieke zelf. De training zorgt dat jij je brein leert managen. Hierdoor gaat je effectiviteit en persoonlijk leiderschap toenemen. Brein, hart, bewustzijn en lichaam gaan coherent handelen.
Door de training ‘Brain&Mind Practitioner’ ga je jouw potentieel inzetten op een voor jou relevant terrein. Zo word je zelfverzekerder en effectiever op bijvoorbeeld de volgende terreinen: leidinggeven, sales, spreken, ondernemen, luisteren, communicatie, adviseren of trainen. Je bereikt de voor jou waardevolle doelen dan ook echt. Je gaat vanzelfsprekend handelen vanuit je waarden.

Onderwerpen

In de training komen de volgende acht modules aan bod:

 1. Inleiding in de Brain&Mind aanpak;
 2. Neuroplasticiteit;
 3. Motivatie door dopamine;
 4. Handelen vanuit je mindset van je interne leider;
 5. Hoger bewustzijn ontwikkelen en stabileseren;
 6. Brein-hygiëne;
 7. Georganiseerd werken;
 8. Je omgeving inspireren.

De training is ontwikkeld door Guido de Valk, arts. Hij heeft de wens om door toepassen van heel praktische neurowetenschappelijke kennis mensen meer controle over zichzelf te geven. De training geeft invulling aan deze wens.

Door de training word je een Brain&Mind practitioner. De Brain&Mind Practitioner is authentiek, ECHT effectief en doelgericht. De Brain&Mind Practitioner is ECHT mentaal krachtig en maakt anderen mentaal krachtig. De Brain&Mind Practitioner práát niet over mens-zijn centraal maar IS het en gaat als van nature de menselijke verbinding aan, ongeacht de situatie.

Met onderstaand formulier kun jij je inschrijven voor de training Brain&Mind Practitioner

Praktische informatie

Opbouw training

De training bestaat uit vier live bijeenkomsten en een uitgebreide E-Learning met achtergrondinfo en gerichte opdrachten & oefeningen. Alle bijeenkomsten zijn van 9.30 – 17.00 uur. Naast de live bijeenkomst heeft elke deelnemer één online coachsessie met de trainer. Verder zijn er twee online oefensessies en is er een online lezing door Guido de Valk.
Het programma is een heel praktisch programma en zorgt dat jij de basis van persoonlijk leiderschap op basis van Brain&Mind Aanpak® eigen maakt.

Data van de training:

Er zijn series van 4 live bijeenkomsten van 9.30-17.00 uur met de volgende data gepland (tussen haakjes de online lezing met Guido de Valk)

NEDERLAND

Serie 2023-I: Donderdag 19 januari 2023 | Donderdag 2 februari | Donderdag 16 februari | Donderdag 9 maart (Online lezing Guido Woensdag 1 maart 10.30-11.30)

Serie 2023-II: Donderdag 9 maart | Donderdag 23 maart | Donderdag 6 april | woensdag 10 mei (Online lezing Guido Woensdag 19 april 10.30-11.30)

Serie 2023-III: Donderdag 20 april | Donderdag 11 mei | Donderdag 25 mei | Donderdag 22 juni (Online lezing wordt nog gepland)

BELGIË
Serie B23-I: Dinsdag 7 februari | Woensdag 1 maart| Dinsdag 14 maart | Woensdag 12 april (Online lezing Guido Woensdag 29 maart 10-11)

 

Voor wie?

Verander-/changemanagers, projectleiders, HR-adviseurs, HR-managers, zzp’ers, trainers en coaches.

Investering

De investering voor de vierdaagse training ‘Brain&Mind Practitioner’ bedraagt: €2.799 excl btw. De investering is inclusief dagarrangement (biologische koffie, thee en lunch), materiaalkosten en gebruik van de online leeromgeving.

Aantal deelnemers: Maximaal 10

De trainer: Joost Vonk is de trainer.

Locatie: in het midden van het land

Gratis proefles

Wil jij de Brain&Mind aanpak eerst ervaren? Meld je dan aan voor een gratis proefles via onderstaande linkGRAAG AFSPRAAK PROEFLES

Heb je nog vragen? Stel je vragen via chat aan Joost Vonk, trainer.

+31618500270BMP trainer Joost Vonk

Ervaringen van deelnemers van de Training Brain&Mind Practitioner

Marijke KlosseOndernemer

Hoe mooi is het om bewust(er) te worden van je gedrag en de werking van je brein en dat je zo grip krijgt op je handelen. Het lijkt soms ingewikkeld, echter door de training heb ik praktische handvaten aangereikt gekregen om vaarwel te zeggen tegen ‘oud’ gedrag en te starten met ‘nieuwe’ gewoontes die beter aansluiten op mijn persoonlijke waardes.

Klaas-Jan de VriesPartner | Trainer | Coach

Voor mij was de BMP een kennismaking met de werkwijze van Valk Leadership. Ik deed de training als onderdeel van de voorbereiding op het VL partnerschap. Dat is een goede investering gebleken. Ik werd me meer bewust van mijn eigen proces en begon kleine veranderingen door te voeren, bijvoorbeeld niet alle vragen beantwoorden. Mijn eigen kernkwaliteit duidelijker zien en gebruiken: kernvragen stellen – snel tot de kern doordringen. Het gevoel van controle over mijn gedrag en de voldoening ervan groeide. Ik werd ook beter in het richten van mijn aandacht. Dit helpt enorm bij georganiseerd werken. Ik profiteer hiervan in alle activiteiten waarbij ik betrokken ben. Ik heb ook mijn eigen behoeften als mens beter in kaart gebracht. Dit helpt me bij het voor mezelf en anderen zorgen, en daarover communiceren.

Patrick StriperPartner | Trainer | Coach

Wanneer je op een heel andere wijze écht wilt leren over jezelf, van jezelf en met jezelf, is de Brain&Mind practitioner je allerbeste kans. Dat zeg ik je uit eigen ervaring.

Bijna alle opleidingen, trainingen die ik gedaan heb, gaven me tips&tricks of hebben me geholpen aan 1 of 2 wetenswaardigheden die ik onthoud en af en toe toepas. Maar mijn gedrag ben ik er niet door gaan veranderen. De BMP opleiding is van een andere orde. Praktisch toepasbaar, niks zweverig, wetenschappelijk gefundeerd. Anders.

Je hebt maar 1 goede reden nodig. Ook al vertelt je brein je nu je dit hebt gelezen wellicht iets anders, wanneer je er écht even bij stil staat, weet je heel goed dat de vorige zin klopt. Althans voor mij als BMP-er wel. Laat deze opleiding nu precies dat gereedschap zijn, wat jou steeds weer in staat stelt om effectiever te zijn. Aantoonbaar beter resultaat met minder moeite, wie wil dat nou niet?

Alma EngelhartOndernemer

Iedereen heeft zijn eigen redenen om deel te nemen aan de training Brain &mind practitioner. Mijn doel was om effectiever te kunnen zijn in mijn werk. En daar heb ik heel veel handvatten voor gekregen. Omdat ik heb geleerd hoe het brein werkt ben ik me bewuster geworden van mijn gedrag en hoe een ander daarop reageert. En met de oefeningen die ik heb aangereikt gekregen kan ik nu dus aan de slag om bewust te kiezen voor een andere, bewustere aanpak.De training is een mooi uitgebalanceerde combinatie van theorie over de werking van het brein en praktische oefeningen, waardoor je wordt uitgedaagd om daadwerkelijk nieuw gedrag aan te leren. Ik keek uit naar elke trainingsdag. Door de prettige en eerlijke begeleiding van Joost en Guido ontstond samen met de deelnemers snel een vertrouwde sfeer en was er veel ruimte om te oefenen en stappen vooruit te zetten. Als je jezelf wilt ontwikkelen is deze training een echte aanrader!

Patrick OudijkManager

Een frisse, open, praktische en persoonlijke oriëntatie op hoe je zelf de werking van het eigen brein (intellectueel kapitaal) en die van de ander effectief kan beïnvloeden ten behoeve van wenselijk/noodzakelijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling…..Niet altijd makkelijk, maar wel altijd leuk, leerzaam en nuttig door het voelbare resultaat en de “ontspannen en tegelijkertijd doelgerichte” wijze van met elkaar leren en ontdekken…..

Ron van den HeuvelOndernemer/Coach

Een prettige en leerzame training, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik maak nu bewuster keuzes vanuit mezelf en ervaar meer rust en zekerheid.

Joke DiestEigenaar

Het is een cadeau aan jezelf; je krijgt helder inzicht in je eigen mindset en hoe het werkt in jouw brein. Het helpt je bewust keuzes te maken voor/in je eigen leven en hoe je het contact met anderen wil. Wat het me heeft opgeleverd? Bewust handelen vanuit waarden en ontspanning. Er ligt meer focus op. Daardoor lukt het me vaker te kiezen vanuit mijn kracht en comfortabel voelen bij ‘het niet weten’. Meer hier en nu.

Deel dit bericht