Training Brain&Mind Practitioner

Persoonlijk leiderschap door toepassing van kennis van de werking van het brein

Is jouw brein de baas?

 • Je werkt super hard maar de resultaten zijn niet naar verwachting.
 • Je bent te reactief? Je had eigenlijk anders willen reageren?
 • Je raakt je ‘slechte’ gewoontes niet kwijt?
 • Je bent vaak bezorgd of onzeker over bijvoorbeeld jouw toekomst?
 • Mensen in je omgeving doen niet wat jij graag wilt? Zij hebben veel invloed op jouw gedrag?
 • Wil je meer vanuit je hart handelen maar je blijft teveel in je hoofd?

Jouw brein leidt je

Dit komt omdat jij geleid wordt door je brein in plaats van dat jij je brein leidt. Jouw brein is de baas. Je hebt onvoldoende persoonlijk leiderschap. Jij laat hierdoor jouw enorme potentieel van je brain&mind liggen. Dit potentieel manifesteert zich naar gelang je ervoor zorgt dat je je brein en mind optimaal inzet. De training ‘Brain&Mind Practitioner’ zorgt dat jij je brein leert managen zodat jij die optimaal kunt inzetten.

Doelstelling training brain&mind practitioner

Door de training ‘Brain&Mind Practitioner’ ga jij persoonlijk leiderschap ontwikkelen door je eigen brein te leren managen. Tevens word je een kei in het veranderen van je gewoontes, waardoor vooral je effectitiviteit enorm toeneemt.
Door de training ‘Brain&Mind Practitioner’ ga je jouw potentieel inzetten op een voor jou relevant terrein. Zo word je zelfverzekerder en effectiever op bij voorbeeld de volgende terreinen: leidinggeven, spreken, ondernemen, luisteren, verbinden, adviseren of trainen. Je komt sneller tot resultaten, je bereikt de voor jou waardevolle doelen dan ook echt. Een positieve invloed op mensen hebben wordt zo niet je tweede natuur maar je eerste natuur. Je gaat vanzelfsprekend handelen vanuit je waarden. Je persoonlijke ontwikkeling gaat als een sneltrein zonder dat je je erin verliest; je blijft aan het stuur.

Je leert

 • persoonlijk leiderschap op basis van kennis van de werking van het brein;
 • hoe je je eigen gedrag en gewoontes kunt veranderen;
 • hoe je regie kunt hebben over je gedrag in elke situatie;
 • hoe jij breinkennis praktisch toepast in jouw werk;
 • de mindset switch;
 • toepassen van dopamine als motivator;
 • je eigen potentieel optimaal te gebruiken;
 • mensen meekrijgen in de nodige verandering;
 • het realiseren van eigenaarschap bij anderen.

Onderwerpen

In de training komen de volgende 8 modules aan bod:

 1. Inleiding in de Brain&Mind aanpak
 2. Neuroplasticiteit
 3. Motivatie door dopamine
 4. De mindset switch
 5. Bewustzijnsontwikkeling
 6. Brein-hygiëne
 7. Georganiseerd werken
 8. De rol van de omgeving

De training is ontwikkeld door Guido de Valk, arts, met het idee het totaal doch ook de essentie van alle Brain&Mind trainingen te bundelen. De Brain&Mind Practitioner is ECHT mentaal krachtig en maakt anderen mentaal krachtig. De Brain&Mind Practitioner is ECHT effectief en doelgericht. De Brain&Mind Practitioner práát niet over mens-zijn centraal maar IS het en gaat als van nature de menselijke verbinding aan, ongeacht de situatie.

In de video hieronder presenteert Guido de kracht van de training ‘Brain&Mind Practititoner’.

Heb je interesse in de training Brain&Mind Practitioner en je wil even proeven hoe de lessen eruit zullen zien, schrijf je dan in voor een proefles met trainer Joost Vonk.

Gebruik het formulier hieronder.

Praktische informatie

Opbouw training

De training bestaat uit vier live bijeenkomsten. Alle bijeenkomsten zijn van 9.30 – 17.00 uur. Naast de live bijeenkomst heeft elke deelnemer één online coachsessie met de trainer.
Het programma is een heel praktisch programma en zorgt dat jij de basis van persoonlijk leiderschap op basis van Brain&Mind aanpak® eigen maakt.

Data van de training:

Er zijn series van 4 bijeenkomsten met de volgende data gepland.

Serie A: Donderdag 22 september | Donderdag 6 oktober | Donderdag 3 november | Donderdag 17 november

Serie B: Donderdag 10 november | Donderdag 24 november | Donderdag 8 december | Donderdag 12 januari 2023

Serie C: 2023: Donderdag 19 januari 2023 | Donderdag 2 februari | Donderdag 16 februari | Donderdag 9 maart

De individuele coaching voor elke serie spreken we apart af.

Voor wie?

Vooral interessant voor ZZP’ers, trainers, coaches, HR-adviseurs, HR-managers en verander-/changemanagers.

Investering

De investering voor de vierdaagse training ‘Brain&Mind Practitioner’ bedraagt: €2.799 excl btw. De investering is inclusief dagarrangement (biologische koffie, thee en lunch), materiaalkosten en gebruik van de online leeromgeving.

Aantal deelnemers: Maximaal 10

De trainer: Joost Vonk is de trainer.

Locatie: in het midden van het land

Heb je nog vragen? Stel je vragen via chat aan Joost Vonk, trainer.

+31618500270BMP trainer Joost Vonk

Wat vinden anderen van de Training Brain&Mind Practitioner?

Marijke KlosseOndernemer

Hoe mooi is het om bewust(er) te worden van je gedrag en de werking van je brein en dat je zo grip krijgt op je handelen. Het lijkt soms ingewikkeld, echter door de training heb ik praktische handvaten aangereikt gekregen om vaarwel te zeggen tegen ‘oud’ gedrag en te starten met ‘nieuwe’ gewoontes die beter aansluiten op mijn persoonlijke waardes.

Klaas-Jan de VriesPartner | Trainer | Coach

Voor mij was de BMP een kennismaking met de werkwijze van Valk Leadership. Ik deed de training als onderdeel van de voorbereiding op het VL partnerschap. Dat is een goede investering gebleken. Ik werd me meer bewust van mijn eigen proces en begon kleine veranderingen door te voeren, bijvoorbeeld niet alle vragen beantwoorden. Mijn eigen kernkwaliteit duidelijker zien en gebruiken: kernvragen stellen – snel tot de kern doordringen. Het gevoel van controle over mijn gedrag en de voldoening ervan groeide. Ik werd ook beter in het richten van mijn aandacht. Dit helpt enorm bij georganiseerd werken. Ik profiteer hiervan in alle activiteiten waarbij ik betrokken ben. Ik heb ook mijn eigen behoeften als mens beter in kaart gebracht. Dit helpt me bij het voor mezelf en anderen zorgen, en daarover communiceren.

Patrick StriperPartner | Trainer | Coach

Wanneer je op een heel andere wijze écht wilt leren over jezelf, van jezelf en met jezelf, is de Brain&Mind practitioner je allerbeste kans. Dat zeg ik je uit eigen ervaring.

Bijna alle opleidingen, trainingen die ik gedaan heb, gaven me tips&tricks of hebben me geholpen aan 1 of 2 wetenswaardigheden die ik onthoud en af en toe toepas. Maar mijn gedrag ben ik er niet door gaan veranderen. De BMP opleiding is van een andere orde. Praktisch toepasbaar, niks zweverig, wetenschappelijk gefundeerd. Anders.

Je hebt maar 1 goede reden nodig. Ook al vertelt je brein je nu je dit hebt gelezen wellicht iets anders, wanneer je er écht even bij stil staat, weet je heel goed dat de vorige zin klopt. Althans voor mij als BMP-er wel. Laat deze opleiding nu precies dat gereedschap zijn, wat jou steeds weer in staat stelt om effectiever te zijn. Aantoonbaar beter resultaat met minder moeite, wie wil dat nou niet?

Alma EngelhartOndernemer

Iedereen heeft zijn eigen redenen om deel te nemen aan de training Brain &mind practitioner. Mijn doel was om effectiever te kunnen zijn in mijn werk. En daar heb ik heel veel handvatten voor gekregen. Omdat ik heb geleerd hoe het brein werkt ben ik me bewuster geworden van mijn gedrag en hoe een ander daarop reageert. En met de oefeningen die ik heb aangereikt gekregen kan ik nu dus aan de slag om bewust te kiezen voor een andere, bewustere aanpak.De training is een mooi uitgebalanceerde combinatie van theorie over de werking van het brein en praktische oefeningen, waardoor je wordt uitgedaagd om daadwerkelijk nieuw gedrag aan te leren. Ik keek uit naar elke trainingsdag. Door de prettige en eerlijke begeleiding van Joost en Guido ontstond samen met de deelnemers snel een vertrouwde sfeer en was er veel ruimte om te oefenen en stappen vooruit te zetten. Als je jezelf wilt ontwikkelen is deze training een echte aanrader!

Patrick OudijkManager

Een frisse, open, praktische en persoonlijke oriëntatie op hoe je zelf de werking van het eigen brein (intellectueel kapitaal) en die van de ander effectief kan beïnvloeden ten behoeve van wenselijk/noodzakelijk gedrag en persoonlijke ontwikkeling…..Niet altijd makkelijk, maar wel altijd leuk, leerzaam en nuttig door het voelbare resultaat en de “ontspannen en tegelijkertijd doelgerichte” wijze van met elkaar leren en ontdekken…..

Ron van den HeuvelOndernemer/Coach

Een prettige en leerzame training, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Ik maak nu bewuster keuzes vanuit mezelf en ervaar meer rust en zekerheid.

Joke DiestEigenaar

Het is een cadeau aan jezelf; je krijgt helder inzicht in je eigen mindset en hoe het werkt in jouw brein. Het helpt je bewust keuzes te maken voor/in je eigen leven en hoe je het contact met anderen wil. Wat het me heeft opgeleverd? Bewust handelen vanuit waarden en ontspanning. Er ligt meer focus op. Daardoor lukt het me vaker te kiezen vanuit mijn kracht en comfortabel voelen bij ‘het niet weten’. Meer hier en nu.

Deel dit bericht