Blog

Terug naar Blog

Succesvol en bezield werken: van speelbal naar speler

5/5 - (2 stemmen)

 

bezield werkenGa je met plezier naar je werk? Heb je het idee dat je voldoende uitdaging ervaart? Of ga je regelmatig met tegenzin naar je werk? Veel mensen gaan met tegenzin naar het werk. Maar het hoeft niet, je kunt eenvoudig zorgen dat je met plezier naar je werk gaat. Dat je bezield en succesvol werkt. Dit artikel gaat over succesvol en bezield werken!

Wat heb je nodig om succesvol en bezield te werken?

  1. Persoonlijk leiderschap. Bij leiderschap denken wij snel aan formeel leiderschap. Maar er bestaat ook persoonlijk leiderschap. Dit is het leiderschap om jezelf te leiden. Persoonlijk leiderschap is essentieel om te zorgen dat je geinspireerd naar je werk gaat. Door bewust te zijn wat je belangrijk vindt, kun je zorgen dat je dit in je leven vormgeeft. In plaats van de oorzaken buiten jezelf te zoeken, zoek je primair in jezelf. Een belangrijke reden als je met weinig plezier naar je werk gaat, komt doordat jij dus een speelbal bent geworden. Hier bedoel ik mee: dat jij je geluk af laat hangen van anderen in plaats van jezelf. Doordat anderen het niet goed doen, ga jij met minder plezier naar je werk. Je legt de oorzaak buiten jezelf. Om succesvol en bezield te werken dien je naar jezelf te kijken in plaats van naar een ander. Je spreekt je innerlijk leider aan.
  2. Zelfmotivatie. Wat vind jij belangrijk in dit leven, in je werk? Een eenvoudige vraag, en die niet voor iedereen even gemakkelijk is te beantwoorden. Het is essentieel dat wij de motivatie uit onszelf halen. Onze zelfmotivatie is onze drive. Dus moeten wij contact maken met onze drive, met onze motor. Kunnen wij onze motor starten, dan kunnen wij gaan rijden, gaan bewegen, onze energie die vanuit onszelf komt wordt aangeboord.
  3. Persoonlijke ontwikkeling. Vervolgens als je deze energie hebt aangeboord, dan kun je deze gaan gebruiken voor je eigen ontwikkeling. Want daar ligt de echte motivatie! Welke vaardigheden wil je verder ontwikkelen, welke uitdaging ligt er op je wachten? Je persoonlijke groei, daar ligt de mogelijkheid om succesvol en bezield te werken.

Samenvattend

Zorg ervoor dat je de speler wordt, in plaats van de speelbal, door je persoonlijk leiderschap aan te spreken, door bewust te worden wat belangrijk voor je is, en door je persoonlijke ontwikkeling centraal te stellen.

 

Deel dit bericht

Terug naar Blog