Blog van Guido de Valk

Terug naar Blog van Guido de Valk
Gepost door: guido

Samenwerken gaat makkelijker met de juiste mindset

5/5 - (2 stemmen)

team DVLC

Samenwerken is voor mensen niet eenvoudig omdat er in ieder geval twee zaken bij elkaar komen die niet vanzelfsprekend bij elkaar horen. Je hebt je eigen behoeftes, je eigen onzekerheden en verwachtingen. En je hebt de behoeftes, onzekerheden en verwachtingen van anderen: soms een andere persoon, soms een groep mensen. Deze verschillen kunnen samenwerken bemoeilijken. Voor goede samenwerking is zelfleiderschap een eis.

Jezelf managen is op zich zelf al een uitdaging

Jezelf managen is op zich al een hele klus; te gemakkelijk worden we geleid door onze emoties en patronen. We vinden het derhalve ingewikkeld om goed voor onszelf te zorgen, om de juiste koers vast te houden, niet afgeleid te worden door onze eigen onzekerheden, of onze angst om te falen. Voor iedereen is zelfleiderschap ingewikkeld. Dit benadrukt ook hoe ingewikkeld zelfleiderschap in een samenwerkingsverband kan zijn.

Samenwerken van hersenen

Als je jezelf aan het managen bent, ben je op de keeper beschouwd je hersenen aan het managen. Je bent bezig om te zorgen dat jouw hersenen doen wat jij wilt. Frequent willen mensen dat ze minder reactief zijn, succesvol zijn, minder geleid worden door emoties zoals onzekerheden of angsten. Of je wilt gewoontes die niet zo effectief zijn, veranderen. Jezelf managen is dus vooral je brein managen en dat is zonder iemand om je heen, al erg ingewikkeld. Bij samenwerking krijg je extra invloeden van de ander te verwerken. De ander heeft effect op jouw gedachten en emoties. En vice versa is dat ook het geval. Ook jouw gedrag heeft effect op de ander. De samenwerking wordt met hoe meer mensen je samenwerkt, uitdagender. En de kans dat het minder goed gaat, wordt groter en groter.

Samenwerken gaat makkelijker met de juiste mindset

Samenwerken kan ook vloeiend verlopen

Als we vooral geleid worden door onze brein, onze emoties en gewoontes, kan samenwerken ingewikkeld zijn. Maar er is een eenvoudige oplossing om beter samen te werken. Deze eenvoudige oplossing is voor iedereen voor handen en iedereen kan zich dit eigen maken. Werk samen vanuit de juiste mindset. Dat is niet je ego mindset, maar de mindset van de interne leider.

Mindset

Een mindset is je voorkeur manier van denken, voelen en handelen. Gemakkelijk gezegd; er zijn twee mindsets. Een mindset die vooral reactief is; de volgers mindset of ego mindset, en een mindset die bewust handelt: de mindset van de interne leider. De mindset van de interne leider is een autonome mindset die vanuit verbinding en wijsheid opereert. Dat is ook de mindset die je vooral nodig hebt in samenwerking.
Iedereen heeft beide mindsets. En iedereen kan leren om vooral vanuit de mindset van de interne leider te handelen.

Leer de switch

Voor samenwerking is het belangrijk om de mindset van de interne leider aan te zetten. Daarom is het voor een effectieve samenwerking belangrijk te leren om te kunnen switchen naar de juiste mindset, de mindset van de interne leider. Switchen lijkt op het leren van het vinden van je interne leider lichtknopje. Leer je eigen lichtknopje te herkennen, zodat je op dit knopje kan leren drukken.

Tot slot

Samenwerken kan ingewikkeld zijn, maar het hoeft helemaal niet. De oplossing ligt in de juiste mindset gebruiken.

Slide

Dinsdag 7 februari 2023
16:00-17:00 uur

Dinsdag 7 februari 2023
16:00-17:00 uur

Dinsdag 7 februari 2023
16:00-17:00 uur

Gratis Webinar

Coachen en trainen met de Brain&Mind aanpak®

Coachen en trainen met de Brain&Mind aanpak®

Coachen en trainen met de Brain&Mind aanpak®

Gratis Webinar

Deel dit bericht

Terug naar Blog van Guido de Valk