Blog van Guido de Valk

Terug naar Blog van Guido de Valk
Gepost door: guido

Overwin jezelf en verander je omgeving

5/5 - (3 stemmen)

overwin jezelfEr zijn heel wat films en/of boeken die me raken, die me ontroeren. Deze films en boeken gaan regelmatig over mensen die lef hebben om zichzelf te kunnen zijn. Hierdoor maken ze vaak het verschil omdat ze moedig genoeg zijn om zich te laten leiden door hun passie.

Het verlangen om het verschil te maken met mijn passie is mij ook niet vreemd. Het heeft er onder andere voor gezorgd dat ik Valk Leadership heb opgericht en dat we nu door middel van franchise bezig zijn de wereld wat mooier te maken. Bij Valk Leadership vinden we dat het leiderschapslandschap dient veranderen. Er ontstaat veel lijden en problemen door het huidige leiderschap, ook leiderschap op persoonlijk gebied.

Mezelf overwinnen

Ook ik heb heel wat moeten overwinnen en lef moeten ontwikkelen om mijn passie vorm te geven. Zoals omgaan met mijn onzekerheden en de kritiek op mij als persoon. Echter met de kennis van de werking van het brein is mij dat goed gelukt. In zekere zin was het een paralel proces: de ontwikkeling van de Brain&Mind aanpak en de overwinning op mij als persoon.

Overwin jezelf

overwinjezelf

Om een extern doel te realiseren met een andere, niet gangbare zienswijze moet je in eerste instantie jezelf overwinnen. Je moet je niet laten leiden door je snelle gedachten, je onzekerheden en je gewoontes. Je moet je laten leiden door hetgeen echt super belangrijk voor je is! Dit betekent dat je ervoor kiest om in het ongemak te gaan zitten. Iets op de andere manier doen gaat gepaard met ongemak, met angst en met veel onzekerheid.

Omgeving

Om te blijven doen zoals je altijd hebt gedaan, wordt aangemoedigd door je omgeving. Als je anders doet dan de omgeving dat van je verwacht, dan krijg je niet vaak support. De omgeving helpt je niet! Steun zul je daar zelden vinden. De enige keuze is leren met dit ongemak om te gaan.

Anders doen gaat gepaard met ongemak

Je eigen proces van angst en onzekerheid kun je goed uitleggen aan de hand van de werking van brein. Het brein stimuleert je niet om het anders te doen, maar stimuleert je om met je huidige manier het probleem om te lossen. Dat is een breinwet. Als je op een andere manier dingen aanpakt, zendt het brein informatie naar je denkcentrum dat de volgende gedachte produceert: ‘dit voelt onnatuurlijk, doe het niet!’. Je luistert naar gedachten van deze personage. En dus doe je het niet!

Echter! Onnatuurlijk voelen is bij verandering normaal en dus juist goed. Deze personage heeft het hier niet bij het juiste eind!

Twee personages

Er zit ook een andere personage in je brein. Het personage met het verlangen om het probleem op te lossen, om op een andere manier naar het vraagstuk te kijken, om iets beters te doen voor de wereld. Dat maakt het brein zo machtig interessant! Je brein heeft ook de wijsheid in zich om er wel wat aan te willen doen. Dit personage vecht om door jou gehoord te worden met het personage dat op veiligheid speelt.

Dat je iets wilt realiseren betekent nog niet dat je al de lef en vaardigheden bezit. Echter dagelijks zien we dat je kunt leren om je eigen brein te managen en lef kunt ontwikkelen.

Brain&Mind aanpak®

Valk Leadership traint en coacht op basis van de Brain&Mind aanpak®. Deze aanpak zorgt dat je de lef en de vaardigheden ontwikkelt, om datgene te realiseren wat voor jou echt belangrijk is. Jij wordt de baas van je brein. De personage dat ideeën heeft, wint het dan vaker van de angstige personage. De vaardigheden die je ontwikkelt zetten het mens-zijn centraal en jouw mentale kracht vooraan. Je leert op een zeer respectvolle manier mensen mee te krijgen met jouw verandering!

Tot slot

Lef wordt belangrijker en belangrijker. Dat geldt voor leiders maar ook voor ondernemers. De wereld heeft moedige mensgerichte leiders en ondernemers nodig. Samen kunnen we de wereld weer een beetje mooier maken. Overwin eerst jezelf en pas dan de wereld.

Slide

Donderdag 14 september 2023
16:00-17:00 uur

Donderdag 14 september 2023
16:00-17:00 uur

Donderdag 14 september 2023
16:00-17:00 uur

Gratis Webinar

Laat je leiden door je intuïtie

Laat je leiden door je intuïtie

Hoe word je meer authentiek?

Gratis Webinar

Deel dit bericht

Terug naar Blog van Guido de Valk