Wat is de Brain&Mind aanpak®?

Wat is de Brain&Mind aanpak?

De Brain&Mind aanpak is een praktische, snelle en op breinkennis gebaseerde manier om met de alledaagse problemen te dealen door je gewoontes duurzaam aan te passen.

Wie heeft het ontwikkeld?

Guido de Valk, arts heeft aan het fundament gestaan bij de ontwikkeling van deze aanpak. Van jongs af was hij geobsedeerd hoe je makkelijker om kunt gaan met alle uitdagingen en problemen van het leven. Hij snapte goed dat problemen bij het leven horen, en dat het ei van Columbus lag in het leren omgaan met problemen en ingewikkelde situaties. Vanuit deze obsessie komt de Brain&Mind aanpak voort.

De aanpak Is deels gebaseerd op Guido’s zijn enorme interesse om zijn eigen geest te kunnen begrijpen en een ander deel van zijn inspiratie komt voort uit een fascinatie in het toepassen van wetenschappelijke kennis van het brein en bewustzijn.
Wil je meer over Guido lezen, dan kun je hier klikken.

Waarom is de Brain&Mind aanpak zo effectief?

Iedereen heeft een brein en bij iedereen werkt het brein qua basis op een zelfde manier. Het brein is het coordinatie-centrum van ons gedrag, onze acties en onze ontwikkeling. Deze aanpak focust en werkt vanuit de bron van al ons gedrag, het brein, onze hersenen.

De Brain&Mind aanpak is een aanpak

 1. Waarmee je Grip op je gedrag krijgt;
 2. Die op neurowetenschap is gebaseerd;
 3. Die zeer effectief is;
 4. Die voor iedereen werkt;
 5. Die zich richt zich op duurzame verandering in gedrag;
 6. Die eenvoudig is toe te passen, maak je makkelijk eigen;
 7. Die praktisch is;
 8. Die dagelijkse problemen veel minder zwaar maken.

Effecten

 1. De Brain&Mind aanpak zorgt dat de mens zelf aan het stuur staat in plaats van geleid te worden door zijn of haar gewoontes.
 2. Door de Brain&Mind aanpak krijgt men grip op gedrag, acties en gedragsontwikkeling. Men ontwikkelt duurzaam ander gedrag.
 3. Met deze aanpak ga je echt het verschil maken. Of het nu gaat om productiviteit, management, teamontwikkeling of communicatie, grip op gedrag zorgt ervoor dat je iets op een andere manier gaat doen en meer bereikt. Je kunt denken aan grip krijgen
  1. op de waan van de dag,
  2. op medewerkers die daardoor wel doen wat je wilt,
  3. op teams die goed samenwerken, of
  4. op je communicatie.

De aanpak zorgt voor een bewustlevend mens die in staat is om zich continue te verbeteren en daardoor niet geleid wordt door de dagelijkse problemen en uitdagingen maar daar zelf goed weet mee om te gaan.

Deel dit bericht