Blog

Terug naar Blog

Optimaal presteren

5/5 - (1 stemmen)

Onlangs werd ik geconfronteerd dat het niet voor iedereen belangrijk is om goed te presteren. Naïef als ik ben, was dat nog nooit bij mij opgekomen. De klanten die ik heb, willen uiteindelijk allemaal graag verbeteren. Veel klanten doen een training leiderschap bij mij omdat hun opdrachtgever dat heeft voorgesteld. Vaak ligt er dan ook nog geen vraag naar verbetering. Maar ook zij willen uiteindelijk verbeteren.

Wat betekende deze gebeurtenis voor mij?

Deze gebeurtenis heeft mij behoorlijk aan het denken gezet.

Oordeelloos en verbonden

Allereerst werd ik mij weer bewust dat er verschillende mensen met verschillende meningen zijn. Het is gemakkelijk om te denken: de ander heeft ongelijk en ik heb gelijk. Echter het is belangrijker dat wij ons bewust zijn van het feit dat verschillende mensen verschillende meningen hebben, en dat verbondenheid zal ontstaan door in gesprek met de ander inzicht te krijgen in de reden waarom de ander anders denkt. Wij zouden niet het gesprek moeten aangaan om de ander te overtuigen van ons eigen gelijk. Wij zouden het gesprek moeten gebruiken om de verbinding aan te gaan.

Werd mij nog bewuster

Deze gebeurtenis deed nog iets anders met mij. Ik werd mij nog bewuster dat ik voornamelijk word geïnspireerd door de overtuiging dat het leven uit (persoonlijke) groei bestaat. En dat deze persoonlijke groei ons kan inspireren om tot grote prestaties te komen. En dat het voor zeer veel mensen nog onduidelijk is waar zij in willen groeien, omdat zij nog niet duidelijk hebben wat hun intentie tot zingeving is. Dus stoppen zij met groeien en worden de topprestaties (nog) niet geleverd.

Tot wasdom komen

Ik ben er volledig van overtuigd dat wij allemaal een enorm potentieel bezitten. Dit potentieel is een zaadje die kan ontkiemen zodat het zaadje tot wasdom komt. En daar gaat het volgens mij over. Zorgen dat onze eigen zaadje tot wasdom komt. Zoals een tulpenbol een tulp kan worden, en een mangopit een mangoboom. Zo kunnen wij ook tot wasdom komen, dat is onze groei.

Als wij in staat zijn om contact te maken met dit zaadje, dan zijn wij ook in staat om optimale prestaties te leveren.

Leiderschap

Volgens mij gaat het daar ook over in leiderschap. En dan spreek ik zowel over persoonlijk leiderschap als formeel leiderschap. Leiderschap gaat over dat je het vuur in je zelf of in anderen aanwakkert, zodat het zaadje kan ontkiemen. Als het vuur is aangewakkerd dan zal je vanzelf optimale prestaties leveren.

Een aantal redenen zijn:

– Je denkt te veel en handelt te weinig
– Je geeft te snel op
– Je bent te kritisch op jezelf

Een e-boek over persoonlijk leiderschap, neurowetenschappen en succes.

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=mC&webforms_id=8068501″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]

Deel dit bericht

Terug naar Blog