Blog van Guido de Valk

Terug naar Blog van Guido de Valk
Gepost door: guido

Manifesteer je passie

5/5 - (4 stemmen)

manifesteer je passie Door de neurowetenschappen en kwantumfysica is het duidelijk hoe de ontwikkeling naar meer passie gerealiseerd kan worden. In a nutshell: manifesteer je passie door minder met je geworden-zijn te handelen en meer met je authentieke-zijn te handelen. Gegarandeerd.

Manifesteer je passie

Mensen hebben niet geleerd hoe ze hun brein en bewustzijn in kunnen zetten voor hun passie. We worden geleid. Onze linkerhersenhelft is de baas. Onze geworden-ik is de baas. Echter! Dat kan zeker anders. Dat is mijn dagelijkse realiteit.

Als mensen bij ons een training of coaching volgen hebben ze altijd twee AHA’s. Wanneer mensen de werking van het brein toepassen, op hun eigen vraagstukken, komt de eerste AHA! Ze krijgen door, op een diepgaand en veilig niveau, hoe hun eigen brein hen vasthoudt in het niet handelen vanuit hun wens en verlangen.
De tweede AHA! ontstaat door het inzicht en de ervaring van het loslaten van de geworden zelf! (Je geworden-zelf is de tegenhanger van je authentieke-zelf.) Als je een aantal van je persoonlijkheidskenmerken die gebaseerd zijn op je negatieve beliefs, loslaat, verdwijnt remming. Wat gebeurt er vervolgens als je remming verdwijnt? Je gaat automatisch handelen vanuit je ware natuur! Met als gevolg een andere manifestatie. Een manifestatie die past bij je authentieke-zelf.

Loslaten

Loslaten van je geworden-zelf, is de kern van het manifesteren van je passie en het vormgeven van je verlangen. Je geworden-zelf is de zelf die automatisch en onbewust handelt vanuit emoties/gedachten, vanuit gedrag en vanuit je gewoontes. Je gewoontes zijn nauw gerelateerd aan je beliefs of geloofsystemen. Een geloofsysteem bepaalt – dat als je onbewust leeft- wat jij gaat doen. Je hebt geen vrije keuze. Je doet wat je geloofsysteem jou vertelt.

Een casus: Manifesteer je passie

Jouw passie is voor jezelf te beginnen. Je twijfelt om voor jezelf te beginnen omdat jij de belief hebt dat jij niet kunt verkopen. Zodra jij jezelf inbeeldt, dat jij moet verkopen, krijg je veel angst, hartkloppingen en allerlei angstverschijnselen. Deze angst verlamt je, weerhoudt je, remt je, houdt je in. Daarom start je niet met je bedrijf. Je hebt geen vrije keuze meer omdat het geloofsysteem dat jij niet kunt verkopen, jouw keuzes bepaalt.

De effectieve manier om met deze angst om te gaan

Je kunt op twee manieren met deze angsten omgaan. Op een ineffectieve manier en op een effectieve manier.
De ineffectieve manier. Met deze manier ga jij trucjes leren die gebaseerd zijn op jouw geloofsysteem. Jouw belief blijft de baas. Je leert trucjes die de authenticiteit ver weg houdt. Jouw geworden-zelf verandert niet. Authenticiteit betekent namelijk handelen vanuit je echte ik. Deze echte ik is nooit angstig. Deze echte ik weet hoe te handelen!
De effectieve manier. Je gaat je belief om zeep helpen. Het is zeer goed mogelijk om je beliefs om zeep te helpen omdat beliefs uit neurale netwerken bestaan. Vanwege de neuroplasticiteit van het brein, weten we hoe je brein kunt aanpassen; hoe je netwerken moet doorbreken.

Manifesteer je passie

Eerder kun je lezen dat LOSLATEN de kern is van het manifesteren van je passie. Loslaten is naast een mentaal proces dus ook een proces in je brein. Door je neurale netwerken, die het belief vasthouden, te doorklieven ga je steeds minder geleid worden door dit belief. De consequentie hiervan is dat je authentieke zelf de leiding krijgt.

Tot slot

Ik zie zoveel mensen stoeien met het manifesteren van hun passie, terwijl de oplossing zo dichtbij is. Manage je linker hersenhelft, dan komt de passie vanzelf.

Als jij vanuit passie wilt werken en graag het verschil wilt maken? Volg dat de training Brain&Mind Practitioner.

Door de training Brain&Mind practitioner ga je je ontwikkelen, opdat er geen rem meer is op je manifestatie.

Deel dit bericht

Terug naar Blog van Guido de Valk