Blog

Terug naar Blog

Leiderschap begint met zelfzorg

5/5 - (3 stemmen)

Het nieuwe werken

Managers denken dat zelfzorg een zwakte is. Toen ik me dit bewust werd, was dat een zeer verwarrende constatering. Veel managers doen niet aan zelfzorg. (Als ik managers schrijf kan je ook denken, aan professionals zoals hulpverleners, consultants etc). Ze denken dat een tandje harder werken, hen helpt. Dat pauzes overslaan niet uitmaakt en laten het toe om geleefd te worden door de waan van de dag. Om hulp vragen is al helemaal uit den boze. Fast food krijgt meestal voorrang boven gezond eten. Als gekozen moet worden tussen werk en zelfzorg, word in de meeste gevallen voor werk gekozen. Even doorwerken na 10 uur in de avond, is ook zeker geen uitzondering. Als je je in bovenstaande voorbeelden herkent, of als je werkt in een omgeving waarin bovenstaande voorbeelden jouw werkcultuur weerspiegelen, is dit artikel geschreven voor jou.

MENSELIJK KAPITAAL

Onvoldoende aan zelfzorg doen, is ook hypocriet. Waarom klopt dit? Veel managers vertellen intensief dat mensen het belangrijkste kapitaal is van het bedrijf. Echter het wegblijven van zelfzorg en zorg voor de ander als mens komen niet overeen met deze uitspraak. Ze vergeten hun zelfzorg onvoldoende beseffende dat ze wel het voorbeeld voor velen zijn en zo een cultuur in stand houden die achterhaald is.

Wat doe je met iets wat echt belangrijk is? Je zorgt er goed voor. Als je auto belangrijk is, ga je goed voor je auto zorgen. Je wast de auto in het weekend, en zorgt er super goed voor. Is je tuin belangrijk dan ben je veel in de tuin bezig. Als je mensen je belangrijkste kapitaal zijn, zorg je er goed voor. En begin bij jezelf.

ONJUISTE ZIENSWIJZE

Deze managers maken een denkfout, ze kijken naar zelfzorg als iets dat niet voor hen geldt. Ze denken dat non-stop werken beter is dan zelfzorg. Echter deze zienswijze is achterhaald en heeft negatieve effecten op het functioneren van de prefrontale cortex. De prefrontale cortex is het deel van het brein dat je nodig hebt, om te denken, om keuzes te maken, om onderscheid te maken, om inzicht te krijgen in vraagstukken, in oplossingsgericht denken, in het ontwikkelen van zelfbewustzijn, in het remmen van je impulsen en emoties.

Een fitte prefrontale cortex houdt je mentaal fit; je kan dan helder denken en hebt veerkracht. Deze eigenschappen zorgen er gedurende de dag voor dat je betere beslissingen neemt en beter werk aflevert. Simpel en waar.

Je kunt een parallel maken met fysieke gezondheid. Door je lichaam te trainen kun je fysiek gezond blijven. Dat geldt ook voor je mentale gezondheid. Voor mentale gezondheid is zelfzorg super noodzakelijk.

INSPIREER DOOR HET GOEDE VOORBEELD TE GEVEN

We weten eigenlijk allemaal wel wat goede zelfzorg is. Dit betekent, gezond eten, voldoende bewegen, voldoende slapen, zorgen voor een goede balans tussen werk en privé, ’s avonds niet werken, zorgen voor een goed sociaal leven. Managers dienen het goede voorbeeld te geven door zichtbaar dit gedrag van zelfzorg te laten zien. Je openbare zichtbaarheid dat jij goed voor je zelf zorgt zal anderen inspireren. Waarom ga je niet wandelen tijdens een vergadering? Schaf je een sta bureau aan en ga je vaker staand vergaderen. Zorg je voor pauzes tussen je afspraken en neem je je eigen gezonde eten mee. En stuur je geen mails meer na 7 uur in de avond.

TOT SLOT

Goed voor jezelf zorgen, is een eis voor de manager anno nu. Het is juist niet stoer, om als maar door te gaan. Het is dapper om het verschil te maken door je zelfzorg heel zichtbaar te maken. Collega’s zullen je dankbaar volgen.


Slide

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Gratis Webinar

Authentiek zijn met behulp van het brein

Authentiek zijn met behulp van het brein

Authentiek zijn met behulp van het brein

Gratis Webinar

Deel dit bericht

Terug naar Blog