Blog

Terug naar Blog

Hoe maak je een persoonlijke missieverklaring?

4.5/5 - (13 stemmen)

Veel bedrijven hebben een missie. Een missie voor een bedrijf is zijn reden van bestaan. Net als bedrijven hun missie hebben, kunnen ook wij onze missie hebben: een persoonlijke missieverklaring. Een persoonlijke missieverklaring is een korte beschrijving van je reden van je bestaan. Een persoonlijke missie geeft je richting weer gebaseerd op je bezieling, op de zaken die echt belangrijk voor je zijn. Een persoonlijke missie geeft antwoord op de vraag: waarom doen wij wat wij doen.
Vaak worden wij geleefd. In plaats van dat wij zelf de leider zijn, volgen wij. Dit is een van de redenen waarom een persoonlijke missie van belang is. Een persoonlijke missie geeft je de zekerheid dat ondanks de grote hoeveelheid werk en informatie die dagelijks op je bord komt, dat je niet uit het oog verliest wat belangrijk voor jou is.
In dit artikel geef ik je eenvoudige handvatten om je persoonlijke missieverklaring te schrijven.

Wat is een persoonlijke missieverklaring?

Een effectieve persoonlijke missieverklaring

  • vertegenwoordigt het diepste en beste in jou. Zij ontstaat vanuit een stevige band met je diepe innerlijke leven.
  • is de vervulling van je unieke gaven. Zij is de uitdrukking van je unieke talent voor het leveren van een bijdrage.
  • is transcendent. Zij is gebaseerd op principes van contributie en doelen hoger dan het zelf.
  • spreekt alle vier de menselijk behoeftes en capaciteiten aan en integreert deze. Zij omvat vervulling in fysieke, sociale, mentale en spirituele dimensies
  • is gebaseerd op principes die resultaten boeken wat betreft de kwaliteit van het leven.
  • is geschreven om te inspireren niet om indruk te maken op een ander. Zij spreekt tot jou en inspireert jou op het meest wezenlijke niveau.

Hoe maak je een persoonlijke missieverklaring?

Hier volgen een paar methodes die je kunnen inspireren bij het schrijven van een persoonlijke missieverklaring.

1. Visualiseer jezelf als je 80 jaar bent en er is een groot feest voor je georganiseerd. Iedereen die een belangrijke rol in je leven heeft gespeeld is daar. …familie vrienden collega’s en kennissen. Om je eer te bewijzen, want je bent zeer succesvol. Wat wil jij dat ze over je zeggen. Hoe wil jij dat je herinnerd wordt? Welke competenties zullen zij noemen…over welke resultaten zullen zij het meest praten? Wat voor verschil heb jij gemaakt in hun leven? Welke rol wordt het meest benadrukt?

2. Ga naar de lijst met waarden. Klik hier. Neem een minuut de tijd om je lijst door te nemen en de zeven tot tien belangrijkste uit te zoeken. Onderzoek vervolgens hoe je deze waarden wilt laten leven.

3. Neem een paar minuten de tijd om de volgende vraag te beantwoorden…”als je onbeperkt de tijd zou hebben en onbeperkt de middelen wat zou je dan doen?”

4. Als je zou horen dat je nog maar 1 jaar te leven hebt, wat zou je gaan doen? Wat is echt belangrijk in je leven dat je in ieder geval gedaan zou willen hebben?

Bovenstaande oefeningen hebben als doel om je naar binnen te richten en je op deze manier te inspireren om je missieverklaring op te schrijven.

Tot slot

Een persoonlijke missieverklaring is uniek voor een ieder. Daarom is het moeilijk om iets over de vorm te zeggen. Soms is het kort en soms is het lang… dat hangt volledig van je zelf af. Een verklaring is nooit af en is nooit fout. Dus wat je ook opschrijft..je doet het prima……

Je weet dat de verklaring van jou juist is omdat de verklaring van jou wordt; je voelt dat het gaat “leven “. Dat is een ervaring. Als je die meemaakt, weet je dat het klopt.

Sommige mensen maken voor elk onderdeel van het leven een aparte verklaring. Dus een voor werk, een voor familie en vrienden, een voor mentale ontwikkeling, een voor fysieke ontwikkeling en een voor spirituele ontwikkeling.


Slide

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Donderdag 8 december
16:00-17:00 uur

Gratis Webinar

Authentiek zijn met behulp van het brein

Authentiek zijn met behulp van het brein

Authentiek zijn met behulp van het brein

Gratis Webinar

Deel dit bericht

Terug naar Blog