Blog

Terug naar Blog

Hoe behoud je je personeel?

5/5 - (1 stemmen)
hoe behoud je je personeel in tijden van tekorten en hoge werkdruk

Momenteel is behoud van personeel een zeer belangrijke focus bij bedrijven. Er is in veel sectoren tekort aan personeel, en dus is het gemakkelijk voor een medewerker om de baan op te zeggen, en bij een andere werkgever te beginnen. De geijkte maatregelen, zoals een goed salaris, voldoende ontplooiingskansen, flexibele werktijden blijken niet meer voldoende te zijn. Te veel uitstromers zoeken een andere baan doordat ze de huidige werkplek gewoon niet meer leuk vinden. Door onvoldoende welbevinden, onvoldoende plezier in het werk, onveilige werkomgeving, te hoge werkdruk, kiest een groeiend aantal mensen om het heil ergens anders te zoeken.

Voor bedrijven is het belangrijk om te zorgen dat de mensen die je hebt, bij je blijven. Om mensen te behouden dient de huidige werkplek een inspirerende en veilige omgeving te zijn.

Behoud van personeel met de Brain&Mind aanpak

Werken vanuit kennis van de werking van het brein kan bedrijven goed helpen om personeel te behouden. Deze kennis is heel praktisch, wetenschappelijk onderbouwd en zorgt voor snelle verandering op de werkvloer. Het brein heeft namelijk een aantal zeer inzichtelijke behoeftes, die volledig overeenkomen met de behoeftes van de mens. Als je aandacht aan deze behoeftes besteed wordt de werkcultuur weer inspirerend en veilig.

Veiligheid

Veiligheid is een van de belangrijkste behoeftes die mensen hebben. Naast fysieke veiligheid is het ook erg belangrijk om te denken aan sociale veiligheid. Voelen mensen zich veilig op de werkvloer? Hoge werkdruk zonder voldoende autonomie kan snel tot een onveilig gevoel leiden. Een onveilige werksfeer heeft direct een effect op de werking van de hersenen. Het reptielenbrein krijgt veel meer te zeggen. Het reptielenbrein scant de omgeving op onveilig gedrag. Is de omgeving niet veilig dan blijft het reptielenbrein is zekere zin aan staan! Dit zorgt voor minder effectiviteit en plezier

Inspirerende werkcultuur

Naast veiligheid is het erg belangrijk dat de werkcultuur inspirerend is. Dit betekent naast het wijgevoel, leuke collega’s en voldoende waardering, ook zorgen voor voldoende autonomie. Ook dit is eenvoudig te verklaren vanuit de werking van het brein. De neurotransmitters hebben bepaalde effecten op de behoeftes van de mens zoals autonomie. Breinkennis doorgrondt wat een bedrijf moet doen om te zorgen voor voldoende autonomie.

Het werkt echt

Waarom behoud van personeel met de Brain&Mind aanpak zo goed werkt is goed te verklaren. Allereerst het is wetenschap. Als managers er mee aan de slag willen gaan, willen ze graag weten of het echt werkt. Wel de Brain&Mind aanpak werkt echt. Er zijn een aantal breinwetten en als men deze wetten toepast is het logische gevolg meer tevreden personeel die geen reden meer ziet om weg te gaan. Een andere belangrijke reden waarom het zo krachtige manier is voor behoud van personeel, is dat de toepassing niet alleen voorbehouden is voor managers maar ook voor medewerkers. Iedereen heeft ten slotte een brein en iedereen leert aan de hand van deze aanpak zich prettiger te voelen. Managers snappen hoe belangrijk het is om op een bepaalde manier te managen en medewerkers ervaren dat ze zelf een grote aandeel hebben in het werkplezier en veilige werkcultuur.

Kennis van het brein geeft inzicht in de ander op een veilige manier

Er is op veel werkplekken gedoe. Een van de redenen van gedoe is dat mensen verschillende behoeftes hebben en dat men zich onvoldoende kan inleven in de behoeftes van een ander. Met de werking van het brein als uitgangspunt ontstaat deze inleving als vanzelfsprekend. Je krijgt dus controle op gedoe.

Tot slot

Behoud van personeel is nu heel cruciaal. Zorg voor een inspirerende en veilige werkcultuur. Met de gebruik van kennis van het brein is dit zeer goed te realiseren.

Slide

Donderdag 29 september
16:00-16:45 uur

Donderdag 29 september
16:00-16:45 uur

Donderdag 29 september
16:00-16:45 uur

Gratis Webinar

Jezelf en je team gemotiveerd houden

Jezelf en je team gemotiveerd houden

Jezelf en je team gemotiveerd houden

Gratis Webinar

Deel dit bericht

Terug naar Blog