Guido de Valk


Guido de Valk-110
"What matters is only your consciousness"

Mijn naam is Guido de Valk, arts en geboren in 1963. Ik heet je welkom op mijn pagina. Op deze pagina kan jij lezen over mijn reis naar bezieling, mijn missie, en wat ik voor je kan betekenen.

MIJN ONTDEKKINGSREIS NAAR MEER BEZIELING

Tot mijn vijfendertigste levensjaar werd ik 100% geleefd door aangepaste Guido. Ik paste mij keurig aan wat mij werd opgelegd en van me werd verwacht. Daarom was ik huisarts geworden. Dat kwam niet door passie maar door discipline.

Dit veranderde in 1993, toen ik mijn eerste reis naar Azië maakte. In Azië voelde ik me thuis. Meer thuis dan in Nederland. Ik zag een eerste glimp van de authentieke Guido. Ik zag een gepassioneerde persoon.

Na die eerste reis besloot ik dat ik de authentieke Guido zou gaan ontdekken. Deze authentieke Guido was verborgen en had te weinig invloed op mijn leven. Ik werd vooral geleid door de aangepaste Guido. Dat voelde niet goed.

Het bleek letterlijk ont-dekken te zijn: minder bedekken. In de afgelopen 25 jaar is de authentieke Guido steeds prominenter geworden en leef ik grotendeels conform.

Ik ontdekte ook mijn missie

Des te meer authenticiteit ik ontwikkelde, des te meer ik zag dat heel veel mensen niet leven vanuit hun authentieke zijn.

Ik zag mezelf steeds congruenter leven, en ik zag een tegenovergestelde realiteit bij velen uit mijn omgeving. Vrienden, familieleden, de gemeenschap en natuurlijk ook klanten waren vervreemd van hun echte zelf. Des te meer ik groeide des te meer ik dit ook zag.

Hierdoor raakte ik de menselijke verbinding met hen kwijt. Ze hadden minder interesse in wat mij beroert. De gesprekonderwerpen waren niet zo wezenlijk. Vaak materiële zaken. Ik ervaarde weinig ruimte voor zaken die echt belangrijk zijn. Dit gebrek aan menselijke authenticiteit, zag ik ook bij bedrijven. Ook daar werd de mens vergeten.

Mijn missie werd steeds duidelijker: mensen en bedrijven ondersteunen in groei naar authentiek mens-zijn.

 

HOE GA IK MIJN MISSIE VORMGEVEN?

Een interessant aspect van mijn reis was dat het ontdekken van delen van mijn authentieke ik, gepaard ging met veranderingen van professionele identiteit. Zo ben ik gegaan van huisarts, naar manager, naar trainer, naar schrijver, naar methodieken ontwikkelaar naar missie gedreven ondernemer, spirituele leraar en leider.

Met veel van deze identiteiten kan ik nu mijn missie vormgeven. Is dat niet fantastisch?

Daarom heb ik nu vier rollen.

guidodevalk

“Ik ben er van overtuigd dat er meer menselijkheid op het werk en in de maatschappij nodig is. Leiders en managers hebben een grote rol in de realisatie van meer menselijkheid”

1. Leraar authenticiteit

Zoals je hebt kunnen lezen heeft mijn ontdekkingstocht naar de authentieke en bezielde Guido me veel opgeleverd. Onder andere heb ik mijn eigen leraarschap ontdekt. Ik ben een leraar voor iedereen die deze reis naar zijn of haar authenticiteit wil maken.

Coaching
Anders gezegd: ik begeleid je in transpersoonlijke ontwikkeling naar je authentieke zelf. Transpersoonlijk wil zeggen dat je je ontwikkelt buiten de grenzen van je huidige -al dan niet bewuste-identiteit. Als ervaringsdeskundige en leraar kan ik als geen ander je aangeven welke stappen jij kunt zetten in je (trans)persoonlijke ontwikkeling om een authentiek leven te leiden. Lees hier meer over authenticiteitscoaching.

Naast de individuele begeleiding, geef ik ook lezingen die meer het karakter van een teaching hebben.

2. Ontwikkelaar Brain&Mind aanpak®

Ik ben in mijn ontdekkingstocht naar mijn bezieling op zoek gegaan naar werkbare vormen die een authentieke identiteit zichtbaar maakt. Ik ervaar dat de mens een holistisch wezen is en ik ben een wetenschapper.
Mijn holistische mensbeeld zorgde ervoor dat ik het op verschillende niveaus ging zoeken. Denk aan lichaam, emotioneel, mentaal, bewustzijn en spiritueel.

Daarnaast gebood mijn wetenschappelijke inborst mij om de methodiek die ik hanteer gedegen, werkzaam en verantwoord te maken. Holisme en wetenschap heeft geresulteerd in de Brain&Mind aanpak®.
Deze aanpak heeft bronnen uit de neurowetenschappen, de kwantumfysica, Oosterse filosofie (vooral de Dzogchen), mijn eigen ervaringen en de ervaring van uitgebreide toepassing van teams en individuen in de vele jaren dat mijn team en ik nu coachen en trainen.
Het is een praktische aanpak die je je gemakkelijk eigen kunt maken.
Meer over deze aanpak kun je hier lezen.

3. Missiegedreven ondernemer

Oprichter en chief educator Valk Leadership (franchise-organisatie)

Ik heb nooit de behoefte gehad om alleen te werken. Samen staan we sterker. Daar geloof ik in.

Daarom ben ik in 2020 gestart met de franchise-organisatie ‘Valk Leadership’. Deze stap bracht me al snel in contact met anderen die ook op een waardengedreven manier de verandering in meer mens-zijn willen realiseren. Vaak zijn het goed opgeleide professionals die binnen het bedrijf waar ze werken, niet meer hun missie kunnen realiseren, zich niet meer thuis voelen. Ze kiezen om voor zichzelf als zzp’er te beginnen, als adviseur, coach of trainer.
De franchise-organisatie bestaat uit deze zelfstandige waardengedreven trainers en coaches die met de Brain&Mind aanpak® organisaties en particulieren trainen.

Wil jij partner worden en samen de wereld mooier maken? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek.

Op deze pagina kan je ook meer lezen over het partnership.

4. Schrijver

Ik ben de schrijver van een viertal boeken over leiderschap en/of persoonlijke ontwikkeling. Mijn laatste drie boeken gaan over persoonlijke ontwikkeling door het toepassen van neurowetenschappelijke en Oosterse spirituele inzichten. Een van mijn boeken is een Engelstalig boek. De andere zijn in het Nederlands.

Via deze link kan je naar de boeken pagina gaan.

Naast mijn boeken schrijf ik regelmatig blogartikelen. Ik schrijf artikelen om mensen te inspireren in actie te komen zichzelf te ontwikkelen naar meer mens-zijn. De artikelen geven ook direct praktische handvatten zodat je vandaag al iets aan jezelf kunt doen. Allemaal om mijn droom de wereld iets mooier te maken door het mens-zijn te bevorderen.
Klik hier als je mijn blogartikelen wilt lezen.

Deel dit bericht