Guido de Valk

Guido de Valk-110
Oprichter: Guido de Valk

Met toepassing van kennis van het brein
heb je veel meer regie over je leven.

guidodevalk

“Ik ben er van overtuigd dat er meer menselijkheid op het werk en in de maatschappij nodig is. Leiders en managers hebben een grote rol in de realisatie van meer menselijkheid”

Wie is Guido de Valk

Guido de Valk, geboren in 1963, is de oprichter van Valk Leadership. Begonnen als huisarts in Amsterdam heeft Guido ruim 10 jaar als manager in zorg en overheid gewerkt. Tijdens deze periode verdiepte hij zich in Dzogchen (een richting binnen het Tibetaans Boeddhisme) en neurowetenschappen. Hij ontdekte dat er overeenkomsten tussen deze twee gebieden bestaan. De belangrijkste overeenkomst is dat men meer invloed heeft op gedrag, emoties en gedachten, dan vaak wordt aangenomen. Hij ervaarde zelf dat hij zich niet hoefde te laten leiden door de grote hoeveelheid gedachten en emoties, maar dat hij elk moment een keuze heeft.

Zijn passie

De beste manier om met empowerment bezig te zijn is via het toepassen van de kennis van het brein. De werking van het brein in leiderschap (neuroleiderschap), zo concludeerde hij, dient meer verbonden te zijn met de gemeenschappelijke deler van leiderschap en gedrag: DE MENS. Met die wetenschap werd het hem duidelijk wat hem dreef. Zijn passie: bedrijven te ondersteunen in hun transitie naar mensgericht leiderschap.

Op leiderschapsniveau wordt veel over gesproken over de mens als belangrijkste kapitaal (HR) doch de uitvoering blijft vaak hangen in abstracte modellen en tools. Hij nam het op zich om dit eenvoudiger en doenbaar voor een ieder te maken.

Zijn aanpak

Zijn passie gaf geboorte aan de Brain&Mind Aanpak®. In deze aanpak is zijn kennis, ervaringen en inzichten, uniek en programmatisch verbonden. Via zijn bedrijf ‘Valk Leadership’ wordt deze bijzondere aanpak al jaren aangeboden aan bedrijven en individuen. Via trainen, schrijven, coachen en spreken inspireert hij nu nog steeds velen hoe de eigen regie over je leven weer in handen te nemen. Doorlopende studies en streven naar uitmuntendheid in het beantwoorden van de vraag van de klanten, maken dat de effecten van de leiderschapsprogramma’s daadwerkelijk blijvend zichtbaar worden. Dit is de primaire gedachte achter de Brain&Mind Aanpak: echte en merkbare resultaten: zorgen dat men goed wordt in het managen van het brein waardoor men krachtiger, koersvaster en mentaal vitaler wordt.

Valk Leadership

Valk Leadership ondersteunt bedrijven en managers in het realiseren van ander leiderschap. Dit ander leiderschap zorgt voor krachtige medewerkers, omdat het potentieel van medewerkers optimaal wordt ingezet. Het effect is krachtige bedrijven met krachtige mensen, met veel medemenselijkheid.

Hij en zijn collega’s hebben inmiddels duizenden mensen met tools uit de neuroleiderschap getraind waaronder burgemeesters, wethouders, CEO’s, managers, teamleiders, wetenschappers, beleidsmedewerkers, en managementassistentes. Inmiddels is Valk Leadership gegroeid naar een florerend franchise-bedrijf met een groot aantal zelfstandig werkende partners. En de groei gaat door.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de trainingen of wil je meer weten over onze thema’s? Laat het ons weten!

training Brain&Mind practitioner

Deel dit bericht