FAQs - Wat is de bedoeling van authenticiteitscoaching?

Introductie

Mensen worden geleid door hun geworden-zelf. De geworden-zelf is de zelf die je in de loop der jaren bent geworden. Deze zelf is vooral terug te vinden in je brein, minder in je hart. Bij je geworden-zelf is je brein de baas. Je kunt jezelf ook laten leiden door je authentieke-zelf. De authentieke-zelf is de zelf die je feitelijk bent en je diepste passie vertegenwoordigt. En die je steeds meer met deze opleiding zal worden. Deze zelf is een ervaring. Je denkt dat je je geworden-zelf bent en je ervaart dat je je authentieke-zelf bent.

De bedoeling van authenticiteitscoaching

Het doel van de authenticiteitscoaching is dat de coachee steeds minder zijn geworden-zelf als eerste aan heeft, en meer en meer zijn authentieke-zelf leidend maakt. De coachee wordt meer en meer zijn echte zelf. Authenticiteitscoaching is het proces van verbinding maken met je ware zelf.

Beide zelven

Beide zelven zitten in het brein. Echter het brein is nooit ontworpen om geleid te worden door ratio maar om geleid te worden door hart. Door deze coaching wordt de geworden-zelf het verlengstuk van de authentieke-zelf om zodanig te manifesteren. Bij veel mensen is het juist omgekeerd en is nu je geworden-zelf de baas met als resultaat dat beide breinhelften niet meer samenwerken.