Blog van Guido de Valk

Terug naar Blog van Guido de Valk
Gepost door: guido

De transformatie naar meer authenticiteit 2023

5/5 - (1 stemmen)

authenticiteitNaast je authentieke-zelf heb je ook een geworden-zelf. Het is de persoon die je bent geworden door de jaren heen. Sommige onderdelen van de geworden-zelf zijn handig en ben je blij mee en andere zijn niet handig. Een van de eigenschappen van de geworden-zelf is zijn rem, zijn terughoudendheid. Op momenten dat het te spannend wordt voor jouw geworden-zelf, staat deze op de rem, onderdrukt deze zijn jouw authenticiteit, jouw echte verlangens.

Jouw geworden zijn onderdrukt je authenticiteit

Hoe merk je dat jouw geworden zijn je authenticiteit onderdrukt? Deze onderdrukking gebeurt niet heel opzichtig. Je moet er er naar op zoek. Alleen je authentieke-zelf heeft dit door. Want je geworden-zelf zal met je geworden-zelf naar zich-zelf kijken. Je omgeving heeft het wel vaak door. Die zegt dan zaken over jou waarin jij je niet herkent. Die zien dan dat jij eigenlijk anders had willen reageren. Ze zagen dat jij op de rem stond.

Geworden-zelf

Jouw geworden-zelf houdt je vast, zorgt dat je niet altijd de stappen zet die je zou willen zetten. Het remt je, het blokkeert je. Niet altijd, maar regelmatig. Je hebt het dus niet altijd door. Het is wel jammer dat je een deel van je op de rem trapt. Omdat het deel dat geremd wordt, je authentieke kant is. En die authentieke kant is wel belangrijk. Die gaat over jouw echte verlangens. Doe gaat over zaken waar jij echt blij van wordt!

Casus inzake authenticiteit

Marijke werkt bij een ICT-bedrijf. Zij werkt als HRM-manager. Marijke is al langer niet tevreden in haar werk. Er wordt veel te weinig aandacht besteed aan de menselijk kant. Daar heeft ze last van. Ze is het HRM-vak ingegaan vanwege de menselijke kant. Ze onderdrukt dit deel maar van haarzelf. Want ze wil niet als andersdenkend in het management-team gezien worden. Anders zijn boezemt haar angst in. Doordat ze lang heeft volgehouden om tegen haar zin dit werk te doen ervaart zij zichzelf regelmatig als cynisch.

Transformatie

Gelukkig is het heel erg goed mogelijk om de transformatie naar je authentieke-zelf te maken en je niet te laten leiden door deze rem. Hierdoor ga je veel meer handelen vanuit je authentieke zijn. En krijgt je geworden-zijn veel minder invloed op je. Het resultaat hiervan is dat je dat realiseert wat voor jou echt belangrijk is. Je ervaart veel meer plezier in je werk en je leven.

Hoe werkt die transformatie naar meer authenticiteit?

Iedereen kan meer authentiek handelen. De kern ligt in de transformatie van de geworden-zijn naar je authentieke-zijn. Die transformatie gebruikt wetmatigheden van het brein en het bewustzijn. Het brein en het bewustzijn werken op een bepaalde manier. Deze bepaalde manier kan je gebruiken om je transformatie vorm te geven. De essentie van de wetmatigheid is een combinatie van neuroplasticiteit en het verhogen van je bewustzijn. Deze transformatie is met de Brain&Mind aanpak® zeer goed te realiseren.

De Brain&Mind aanpak®

Je bent veel meer dan jouw geworden-zelf. Je geworden-zelf gebruikt de ratio. Naast je geworden-zelf bestaat er dus ook een authentieke-zelf. Je authentieke-zelf gebruikt de ervaring. Je kunt ervaren dat jij een lichaam hebt, dat jij gevoelens hebt, dat je liefde hebt, dat je gedachten hebt of dat jij plezier hebt. Echter deze ervaring heeft de geworden-zelf nu onvoldoende door. Deze onderdelen blijven in grote mate te onbewust. Daardoor blijft de geworden-zelf de baas, in plaats van je authentieke-zelf. De geworden-zelf is de persoon die jij denkt te moeten zijn. Door de Brain&Mind aanpak® ga je veel meer van jezelf bewust ervaren, onder andere wie jij daadwerkelijk bent. Om vervolgens deze ervaring te gebruiken voor meer realisatie en manifestatie.

Vervolg casus

Als Marijke de Brain&Mind aanpak® zou toepassen, zou ze in staat zijn om haar authentieke-zelf te herkennen. Ze gaat voelen dat ze te ver van haar zelf af is komen te staan. Vervolgens gaat zij contact maken met haar beliefs, overtuigingen, denkpatronen. Hierdoor zal ze ontdekken dat ze best de ruimte kan innemen om mensgericht bezig te zijn. Ze staat zelf op de rem! Niemand heeft tegen haar gezegd dat het niet kan. Zij bespreekt het met haar leidinggevende en die vindt deze richting alleen maar erg goed. Ze krijgt alle ruimte om vanuit haar authentieke-zelf te werken. Ze zal weer met veel meer plezier naar haar werk gaan.

Tot slot

Iedereen kan meer authentiek worden. De kern van deze transformatie is de beweging van hoofd naar hart, oftewel van ratio naar beleving. Hierdoor ga je veel meer plezier en blijdschap ervaren.

Deel dit bericht

Terug naar Blog van Guido de Valk