Brain&Mind programma Mensgericht Leiderschap

Behoud van personeel door mens centraal-leiderschap
Het kan niet genoeg benadrukt worden: personeel is het belangrijkste kapitaal binnen jouw organisatie. Het zijn de mensen die uiteindelijk het verschil maken. Het personeel wordt steeds schaarser. Arbeidsmarkt staat op spanning..

Een mensgerichte cultuur in een organisatie waar de mens centraal staat, zal meer personeel behouden dan bedrijven die zich vooral richten op hoge omzet en het goed laten verlopen van processen.

Met het Brain&Mind programma Mensgericht Leiderschap kan je leiders ontwikkelen die passen bij deze tijd: leiders die de mens centraal zetten en toch hoge omzet behalen en geoliede processen managen.

Brain&Mind programma Mensgericht Leiderschap

Mensgericht leiderschap betekent dat je in je leiderschapsstijl de mens centraal zet. Bij de mens centraal zetten gaat het om onder andere om veiligheid op het werk, het wij-gevoel, goede balans tussen autonomie en sturing, plezier en geluk op het werk verwelkomen, mentaal vitale medewerkers en nog meer. Door mensgericht leiderschap word je een bedrijf waar iedereen graag zou willen werken. Met het programma Mensgericht Leiderschap op basis van Brain&Mind aanpak ontwikkel je leiders die weten hoe ze de mens centraal moeten zetten. Door de wetenschappelijke basis wordt het programma niet als soft ervaren doch als krachtig, en brengt je in contact met je kwaliteiten die je ook bij de grote kampioenen in het zakelijk leven ziet.

Wat is de Brain&Mind aanpak?

De problemen die jij in je leven ervaart worden veroorzaakt door hoe het brein met deze problemen omgaat. Je voelt je machteloos of onbekwaam. Dit gevoel belemmert je ambities en dromen. Met de op wetenschap gebaseerde Brain&Mind aanpak ga je wezenlijk anders met situaties om, waardoor jij je focus op je doelen en impact versterkt. Wil je meer over deze aanpak lezen, dan kun je hier klikken.

Globale doelstelling en effecten

Door dit programma ga jij gewoontes eigen maken die passen bij de mensgerichte leider zoals onder onder andere luisteren, inspireren, goede gesprekken voeren, veilige omgeving creëren en vertrouwen geven. Hierdoor gaan je mensen met plezier naar het werk en werken ze graag voor jou!

Opbouw

Dit programma bestaat uit negen sessies. In deze sessies leer je de belemmerende factoren en bevorderende eigenschappen van het brein toe te passen in het leidinggeven aan anderen. Je maakt je vaardigheden en eigenschappen eigen die passen bij de jezelf als mensgerichte leider
Dit programma wordt begeleid door een gelicentieerde trainer in de Brain&Mind aanpak. Deelnemers maken gebruik van de online leeromgeving. Het programma is gebaseerd op leren door te doen.

Vorm

Je kunt dit programma individueel (online) of met een groep (online of op locatie) doen. We kunnen dit programma ook als een in-company programma aanbieden.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Vul het contactformulier op deze pagina in en we nemen snel contact met je op.

Deel dit bericht