Brain&Mind programma Effectieve Communicatie

Communiceren voor echte verbindingen

Introductie

Samenwerking vereist een effectieve communicatie. Door ineffectieve communicatie is er vaak gedoe op het werk. Ineffectieve communicatie genereert stress. Het gaat dan over winnen of je mening opleggen.

Effectieve communicatie gaat over jezelf kennen EN de ander begrijpen om belangrijke inzichten op een manier waarop het begrepen wordt, over te brengen. Effectieve communicatie gaat over luisteren zonder dat je gelijk wilt reageren. Effectieve communicatie gaat over ruimte innemen om je eigen behoeftes comfortabel en met respect te delen, respect voor de ander z’n behoeftes. Effectieve communicatie gaat over communiceren met het groter geheel in je achterhoofd.

Met het Brain&Mind programma Effectieve Communicatie worden deelnemers vaardig in goed en veilig communiceren door het toepassen van kennis van het brein.

effectieve communicatie

Brain&Mind programma Effectieve Communicatie

Het Brain&Mind programma Effectieve Communicatie richt zich op verbeteren van de onderlinge dagelijkse communicatie. Hierdoor maakt ‘gedoe op de werkplek’ gestaag plaats voor gemeenschappelijke verbinding. Zo wordt het een bron van plezier en een plaats waar je je passie een plaats kan geven.
Effectieve communicatie op basis van de Brain&Mind Aanpak® zorgt dat de deelnemers de effecten van eigen communicatie echt gaan begrijpen vanuit de basis: het brein. Door zo te communiceren ontstaat gelijk breder inzicht en begrip over de effecten van de eigen communicatie op jezelf en op de ander.
Zoals onze andere programma’s met de Brain&Mind aanpak is deze training een heel praktische & toegankelijke training, waarin oefenen centraal staat.

Wat is de Brain&Mind aanpak?

De Brain&Mind aanpak is een op neurowetenschap gebaseerde manier ontwikkeld door Guido de Valk, arts. De Brain&Mind is speciaal ontwikkeld voor het omgaan met alledaagse werkproblemen. Wil je meer over deze aanpak lezen, dan kun je hier klikken.

Globale doelstelling en effecten

Door dit Brain&Mind programma Effectieve Communicatie ga je nieuwe en spannende gewoontes in je communicatie met anderen, je eigen maken. Je wordt effectief en comfortabel in een boodschap overbrengen zonder dat jij of de ander stress of ongemak ervaart. De ontvanger staat meer open om de boodschap te ontvangen waardoor er minder ruis ontvangen wordt. Ruis is vaak aanleiding tot misinterpretaties. Je nieuwe manier van communicatie leidt zo tot duurzame verbindingen.

Enkele effecten van deze training:
• Actief luisteren;
• Kritisch zijn met behoud van respect voor de ander;
• Ruimte innemen met je eigen mening, zonder aanvallend te zijn;
• Verdiepen van je plezier in samenwerken.

Opbouw

Dit programma bestaat uit zes sessies. In deze sessies leer je de belemmerende factoren en bevorderende eigenschappen van het brein toe te passen in je dagelijkse communicatie. Je leert herkennen wat er in jouw eigen brein en dat van de ander gebeurt en je ontwikkelt krachtige tools om hier adequaat naar te handelen. Hierdoor heb jij een heldere communicatie.

Het is vooral een heel praktisch programma waarin veel geoefend wordt.
Dit programma wordt begeleid door een in de Brain&Mind aanpak gelicentieerde trainer. Deelnemers gaan gebruik maken van de online leeromgeving. Het programma is gebaseerd op leren door te doen. Dat betekent ook dat je direct in de praktijk brengt wat je tijdens de sessies je eigen hebt gemaakt.

Vorm

We bieden dit programma voor groepen aan, bij voorkeur fysiek, en ook als een in-company programma.

Meer weten?

Wil je meer informatie? Vul het contactformulier op deze pagina in en we nemen snel contact met je op.

Deel dit bericht